Læsetid: 2 min.

K'NYT

18. juni 2002


Nordisk pejling i samtidskunsten
*»Clockwise« er en udstilling med ny nordisk samtidskunst, som i weekenden åbnede i Vejle Kunstmuseum. Kunstnerne afsøger globaliseringens følger, herunder mobilitet, internationalisering og de nye subkulturelle fællesskaber, som opstår, når de nationale og kulturelle tilhørsforhold opløses. Udstillerne er Simone Aaberg Kærn, Jouko Lehtola, Torbjørn Rødland, Colonel, Amel Ibrahimovic, Marco Evaristti, Khaled Ramadan og Melek Macizi. NIFCA (Nordic Institute for Contemporary Art) og Vejle Kunstmuseum står bag udstillingen, der kan ses frem til 18. aug.lb

Gæst nummer 1.000.000
*Tivoli regner med at runde gæst nummer 1.000.000 i løbet af denne uge – hvilken dag det bliver, afhænger af vejret. Samtidig går forlystelsesparken ind i sin højsæson, hvilket betyder ændrede åbningstider og masser af særarrangementer, deriblandt et ugentligt lørdagsbal og syng-med-arrangementer om søndagen. Indtil den 18. august er der åbent fra 11-24, fredag og lørdag dog til klokken 1 om natten. Se mere på www.tivoli.dk

Festivalside på DR
*Så nærmer sig festivalernes årlige epoke. Mangler man et overblik, har Danmarks Radio lavet en festivalside på internettet, hvor man kan se, hvem der spiller hvor og hvornår på henholdsvis Roskilde, Midtfyn og Skanderborg. Og vælger man at blive hjemme, kan man følge med via nyheder, interview, videostream og meget andet. Se mere på www.dr.dk/festival.

Berlinsk festival i Cinemateket
*Fra i dag og 10 dage frem præsenterer Cinemateket, Det Danske Filminstituts hus i Gothersgade, film fra » International Short Film Festival Berlin« – også kaldet interfilm Berlin. Festivalen, der har rødder i Berlins punk- og kunstmiljø, har i løbet af de sidste tiår slået sit navn fast som Europas måske mest interessante forum for eksperimenterende kortfilm.
Cinemateket viser et udvalg af de bedste film; den 22. juni kommer interfilms leder, Heinz Hermanns, endog og holder foredrag. Se mere på www.cinemateket.dk

Ny Carlsberg-fondet i radioen
*En af dansk kunsts store mæcener, Ny Carlsbergfondet, har 100 års jubilæum i år, hvilket fejres med en bogudgivelse på tre bind og med en udstilling på Glyptoteket. Det fejres også i radioen, hvor debatprogrammet »Med og Mod Strømmen« i dag har besøg af fondets direktion, Hans Edvard Nørregård-Nielsen, Else Marie Bukdahl og Karsten Ohrt, der blandt andet diskuterer den magt og indflydelse, fondets uddelinger giver i dansk kunstliv. Ordstyrer er som altid Ulla Strømberg. Kan høres på P1 kl. 9.10 og 19.20.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu