Læsetid: 2 min.

K'NYT

13. juni 2002


Mix-festival i Århus
*Århus danner fra i dag og frem til søndag ramme om nationens mest udfordrende, tankevækkende og fremsynede elektroniske musik ved den anden Mix-festival – igen arrangeret af DIEM. Mix.02 prydes af et varieret program med højttalerorkesterkoncerter, elektroniske improvisationer, skovkoncert, dialoger, computermusikvideoer og ikke mindst en kærkommen videreførsel af vor elektronmusikalske arv: Den 77-årige pioner Else Marie Pades værk fortolkes af en række unge elektronikere som Opiate og Bjørn Svin.Ralf

Orange-prisen uddelt
*Den engelske litteraturpris Orange-prisen, hvis primære særkende er, at kun kvindelige forfattere bliver nomineret, er i år gået til den amerikanske forfatter Ann Patchett for bogen Bel Canto. Romanen blander kærlighed til opera med en langstrakt gidselaffære i et ubestemt, men sydamerikansk land – Ann Pratchett var blandt de gæster på den japanske ambassade i Peru, der blev taget som gidsler af en lokal guerrila-bevægelse. Orange-prisen er på små 400.000 kroner.

P for parlør
*Afsnit P, det danske poesi-site på nettet, løfter i dag sløret for deres nyeste projekt, en parlør, der som en virtuel lommebog registrerer tidens strømninger gennem det danske sprog. Ord som bundlinie, ekspert, grønthøster, selvskab og merchandise undersøges og hudflettes af blandt andet digterne Klavs Bondebjerg, Morten Søndergaard og Mette Moestrup. Den nye Parlør er støttet af Litteraturrådet.
Mere på www.afsnitp.dk

Alvorlige besparelser på arbejderarkiv
*Kulturministeriet har med øjeblikkelig virkning beskåret den økonomiske støtte til Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv (ABA) med en halv million kr. Ifølge arkivets forretningsfører, Henrik Grelle, vil besparelserne ramme både forskningen og den almene offentlighed – uden ABA vil forskning i velfærdsstatens historie, arbejdsmarkedsforhold og arbejderhistorien blive stærkt begrænset. Den foreløbige konsekvens bliver, at ABA fra den 1. september indskrænker sin åbningstid fra fem til tre dage ugentlig – arkivet vil senere forsøge at komme i dialog med Kulturministeriet om institutionens fremtid.

Svenskerne læser
*Ifølge den svenske forlæggerforening er bogsalget i Sverige steget med hele ni procent i år 2001. Det er især salget af paperbacks, som er steget, men forlæggerforeningen mener også, at 2001 var et exceptionelt godt år, med bestsellere som Ringenes Herre og Harry Potter-bøgerne – og det svenske fænomen Mikael Niemi, hvis roman Populærmusik fra Vittula har solgt i over 600.00 eksemplarer på den anden side af sundet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu