Læsetid: 2 min.

K’nyt

12. juni 2002


Arnold Schönberg
*Datter af komponisten Arnold Schönberg, Nuria Schönberg-Nono, kommer sammen med pianisten Stefan Litwin til Louisiana i Humlebæk. De fortæller om mennesket Schönberg, om komponistens liv og værk i en vekslen mellem fortælling og musik. Der vil blive spillet originale optagelser med Schönbergs stemme, ligesom en samling af private fotografier, der specielt er sammenstillet til denne aften, vil blive kommenteret af Nuria Schönberg-Nono. Det sker i aften kl. 19.30 i museets koncertsal. beyer

Carl Nielsen foregivet
*Tre fonografvalser, fundet i arkiverne i Statsbiblioteket, Århus, har vist sig at indeholde enestående privatoptagelser med den danske komponist Carl Nielsen. Tilsammen indeholder de tre valser ca. otte minutters tale af både komponisten, hans datter og hans kommende svigersøn. Og musik, deriblandt to numre, der menes spillet af Nielsen selv – en enestående opdagelse, al den stund valserne udgør de eneste optagelser med Carl Nielsen, man kender til. Optagelserne kan høres ved henvendelse til Statsbiblioteket eller Det Kongelige Bibliotek.

Balletsucces i Madrid
*Den Kongelige Ballet gæsteoptræder for tiden i Madrid med de to Bournonville-forestillinger Konservatoriet og Sylfiden. Både det spanske publikum og den spanske presse er begejstrede. Der meldes om udsolgt til alle forestillinger, El Pais’ anmelder taler endog om »en formmæssig delikatesse, en genskabelse af smag og rigdom.« Også avisen El Mundo hiver superlativerne frem. Den Kongelige Ballet giver den bedste balletoptræden i Madrid de sidste fem år, simpelthen, og optræder med en sjælden ynde. »Den fineste porcelænssamling: delikat form og en behagelig sammenhæng mellem svær teknik og naturlig bevægelse,« siger de om danserne.

Nordjysk industri
*I dag åbner udstillingen FABRIK – Industriens arkitektur på Nordjyllands Kunstmuseum. Med udgangspunkt i syv af
byens markante fabriksanlæg fokuserer udstillingen på de arkitektoniske forandringer, der rammer Aalborg i takt med, at den tunge industri forsvinder ud af byens liv – industriskorstene og fabriksanlæg forsvinder, hvorved byen mister sin karakteristiske, industrielle skyline. Samtidig viser FABRIK – Industriens arkitektur en række udenlandske eksempler på genbrug af fabriksanlæg. Åbent fra tirsdag til søndag frem til den 3. November.

Kulturbroprogram offentliggøres
*Programmet for Come Closer!, denne sensommers udgave af Kulturbro, Øresundsregionens tilbagevendende biennale er nu offentligt tilgængelig. Største satsning bliver en Arne Jakobsen udstilling på Louisiana. Og den amerikanske teatermand Robert Wilson samarbejder med studerende fra kunstuddannelserne, ligesom der er en helt lille dansefestival indlagt. Program på www.kulturbro.com.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her