Læsetid: 2 min.

På nettet

28. juni 2002

(2. sektion)

*Østrogen-beat
»I hate you and your Gucci friends, I hate you and it never ends – Sonic Youth holder aldrig op,« lyder en af medlemssignaturerne i webforummet Svingninger – en af mange af sitets signaturer, der betjener sig af citater fra musikkens anden cirkulation, undergrunden, den mere eller mindre uafhængige og i hvert fald alternative musikscene. Og man skal også lede længe efter en så dedikeret medlemsskare som den, man finder hos Svingninger og også Random Play. To mailfora, hvor puritanisme, passion, nørderi og begavet refleksion støder sammen i ophedede debatter om, hvad et indieband som Junior Senior egentlig laver i Fona 2000, hvordan top 5 over et hedengangent dansk bands bedste sange skal se ud, og hvorfor kvinders position i dansk alternativ rock er så pauver – under overskriften »Østrogen-beat«. Musikken er på ingen måde baggrundslyd, men en udfordring af sanser, intellekt og livssyn for folket på Svingninger og Random Play. Det luner i disse tider.
www.svingninger.dk
www.vibber.dk/randomplay

*Prima amatørisme
En hel generation af alternative amatørmusikjournalister og -anmeldere har fundet deres talerør på sites som Murmur, Doppel, Underafdelingen og Geiger. Referencerne er lidt mere nørdede og indforståede – ethvert specialsites ret – men sproget er flydende, til tider blomstrende, og analyserne ikke uden kant. Geiger – der også udgiver et magasin – skiller sig dog ud som det mest habile, velskrevne og indsigtsfulde. Og generelt er respekten for det usikre, men frugtbare eksperiment betragtelig større end hos en gennemsnitlig mainstreamanmelder. Overordentlig klædeligt. Orienteringen i den alternative musiks rockede såvel som elektroniske rige bliver også accellereret på især Geigers og Murmurs sites, hvor frodige link-baser kan sende en rundt til blandt andet et utal af danske bands, som man ofte kan lære at kende via gratis mp3-filer. Mange enestående musikalske bekendtskaber venter.
www.murmur.dk
www.geiger.dk
www.doppel.dk
www.underafdelingen.subnet.dk

*Krænk vores ophavsret!
Mp3 lever og er blevet et centralt instrument for mange mindre plade(?)-selskaber i deres promovering og kommunikation af materiale. Viatone.com er et overvejende netbaseret selskab, der tilbyder gratis mp3-downloading inden for hele ni genrer, mens selskaber som Play/Rec og Oh = Zero H heller ikke er blege for at tilbyde gratis mp3-udgaver af deres udgivelser. Ja, under Oh = Zero H-bandet Kikkert finder man følgende besked: »We encourage everybody to violate our copyright and distribute these files.«
www.viatone.dk
www.Oh.com
www.playrec.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her