Læsetid: 1 min.

På stand by

Sommerens forestilling fra HMF Brændende Kærlighed har voksenproblemer og børneappel
29. juni 2002

Teater
Hemingway skulle have fem spidsede blyanter foran sig og en vis målmand placere tyggegummiet på stolpen før modstanderens straffespark. Kunstfrembringelse kræver meditative forberelser, der kan være svære at skelne fra sejtræknings- eller regulære undvigelsesmanøvrer.
Sidder perlesmilet rigtigt og er de dyrebare pantaloni italiani pletfri ? Også den fysiske præsentation ligger kunstnerne på sinde i Brændende Kærligheds friluftsforestilling og ikke mindst vil det være belejligt, hvis instrumenterne befinder sig på samme kvadratmetre som kunstnerne – kort sagt, der skal mange svinkeærinder til, før der kan komme en tone i luften.
Med sin forrige Kabel al Dente-forestilling, der fiffigt indpakket handlede om organisation, hierarki og hakkeorden og undertekstligt udpræget var for voksne, vandt HMF Brændende Kærlighed anmelderens aldrig svigtende hengivenhed – troede jeg, for i år står den lidt på stand by. Indfaldene er omvendt proportionale med spilletidens minutter og instruktricens timing er rejst i forvejen på ferie – (alt for) meget afhænger altså af spillerne. Som stadig er excellente performere, fra Kristján Ingimarssons svedne Largo, en Dario med stimulansproblemer og Jens Kløfts iltre Octavio med en indre ballerina til Petrea Søes svajende stoppenålssilhouet med panto-mimik, orkestrets vandbærer og prygelknabe indtil Darios problem vælter ud af alle lommer. Vi taler om doping her i Tour de France-format og om kræsne italienske musici, ikke danske rugbrødsdo., der prosaisk nok fungerer fremragende på fadøl, kaffe og en basse.
Skuffede elskere er svære at varme op, årets forestilling med dens klovnetræk har langt ad vejen mest børne-appel, Michelangelo lavede også skitser og 2003 er lige om hjørnet.
Titlen? Glenn Miller citeres for at have sagt: »Det er aldrig forbi, før bandet har spillet et stykke i p-mol«.

*Koncert i p-mol. Teatret HMF Brændende Kærlighed. Idé: Annegrete Kraul & Jens Kløft. Instr.: Rhea Leman. Scen.: Henriette Drejer Lubanski. Komp.: Stuart Goodstein. Spiller i Kongens Have, Georg Brandes-hjørnet, ti.-fr. kl. 19, lø.-sø. kl. 16. Til 21. jul. Gratis adgang

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her