Læsetid: 1 min.

Pressekort

28. juni 2002

(2. sektion)

*Ytringsfrihed I går var der offentlig høring ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i en sag om ytringsfrihed anlagt af to DR-journalister, Jørgen Pedersen og nu afdøde Steen Baadsgaard mod den danske stat. Journalisterne blev i 1998 dømt for injurier ved Højesteret på grund af udtalelser i udsendelsen »Politiets blinde øje« om Pedal-Ove-sagen. Det er denne dom de nu vil have prøvet ved Menneskeretsdomstolen.

*Frikendelse Ekstra Bladet blev tirsdag frikendt i en sag i Københavns Byret, hvor en 58-årig dansker, der tidligere har arbejdet som agent for DDR’s efterretningstjeneste, Stasi, havde krævet avisen dømt for urigtige påstande. Sagsøgeren havde krævet de to journalister samt bladets ansvarshavende redaktør, Bent Falbert, idømt to års fængsel, subsidiært hæfte eller bøde. Anklagen rummede 15 punkter, og byretten afviste dem alle, skriver Ritzau.
Frikendelsen kom dagen efter, at samme avis fik en rekordstor bøde for at hænge en netop frifundet mand ud som pædofil.

*Lejesvende Salig Erhard Jacobsen har ikke levet forgæves – hans parti røg godt nok ud ved valget, men nu genoplives de kritiske lytteres jagt på røde lejesvende i Statsradiofonien. Dansk Folkepartis Ungdom indleder på mandag en politisk overvågning af DR’s nyhedsjournalister. Det sker via den nyoprettede forening Kritiske Licensbetalere, der en gang om måneden vil offentliggøre en liste med, hvad man synes er propagandistiske udtalelser på DR.

*Annonceaftaler BilAvisen, der er ejet af Jyllands-Posten, er blevet taget i at lave aftaler med storannoncører om redaktionel omtale, skriver Journalisten. Dermed har BilAvisen brudt de presseetiske regler for artikler foranlediget af økonomiske interesser.
»Det er en klokkeklar fejl. Vi sælger ikke artikler og annoncer sammen, medmindre kunden har en spændende nyhed,« siger ansvarshavende redaktør, Christian Schacht.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her