Læsetid: 2 min.

Klip

19. juli 2002

(2. sektion)

*Filmsnak I denne uge i BBC Worlds glimrende filmprogram, Talking Movies, kan man bl.a. møde den britiske instruktør Sam Mendes, der for et par år siden vandt en Oscar for sit satiriske kig på amerikansk forstadsliv og midtvejskrise i American Beauty. Mendes, der har skabt sig et navn på en række markante teaterforestillinger, er aktuel med det usædvanlige gangsterdrama The Road to Perdition med Tom Hanks, Jude Law og Paul Newman i hovedrollerne.
Også den uafhængige, amerikanske instruktør John Sayles dukker op i Talking Movies og fortæller om sin nye film, Sunshine State, der handler om en fredelig, lille bys møde med organiseret turisme. Ugens program kan opleves tre gange om dagen i dag, fredag, og i morgen, lørdag.

*VideoMarathon Den 30. august vil 120 filminstruktører in spe befolke Filmbyen i København. Anledningen er VideoMarathon 2002, der stikker de 120 deltagere et emne ud og derefter giver dem 48 timer til at realisere en film på tre-fem minutter fra idé til færdig produkt. Videokameraet skal man selv medbringe, mens arrangørerne sørger for en iMac med redigeringssoftware. Alle filmene bliver vist på www.videomarathon.dk, mens de bedste også kommer på DR2.
En jury bestående af filmkyndige, bl.a. skuespilleren og instruktøren Peter Schrøder, filmkritikeren Kim Skotte og tv-manden Søren Høy, vil vurdere filmene og ved et prisarrangement i Grand den 21. september belønne den allerbedste med et produktionslegat på 150.000 kr., en iMac og en tur til Hollywood med ledsager. Det koster 350 kr. at deltage, og man skal tilmelde sig inden den 1. august på VideoMarathons hjemmeside, www.videomarathon.dk.

*Geografisk Det ansete tidsskrift National Geographic går nu for alvor ind i spillefilmproduktion. Når Harrison Ford-thrilleren K-19: The Widowmaker snart får premiere, vil et logo for tidsskriftets filmafdeling for første gang være at opleve på det hvide lærred. Filmen tager udgangspunkt i virkelige begivenheder – i 1961 fik en russisk ubåd problemer med sin atomreaktor – og er baseret på en dokumentarfilm fra 1996 produceret af National Geographic. Håbet er, at National Geographics deltagelse bl.a. vil garantere et minimum af troværdighed og seriøsitet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her