Læsetid: 2 min.

K'NYT

31. juli 2002


Direktør for mediekonglomerat går
*Administrerende direktør for den tyske mediegruppe, Bertelsmann, Thomas Middelhoff, har sagt sin stilling op efter et sammenstød med familien, der kontrollerer konglomeratet. Bertelsmann, der er et af verdens største private firmaer, ejer bl.a. forlaget Random House, pladeselskabet BMG og flere tv-stationer, aviser og magasiner. Middelhoff investerede med succes i det dengang lille selskab, American Online, hvilket inspirerede ham til atter andre internetinvesteringer. Det gik mindre godt. Hans afløser i stolen som administrende direktør er Gunther Thielen. tln

Salmebogen 2002 indvies pinsedag 2003
*Dronning Margrethe har efter indstilling fra kirkeminister Tove Fergo autoriseret Salmebogskommissionens forslag til den ny salmebog til brug i den danske folkekirke. Den nye salmebog, Salmebogen 2002, kan ifølge planen tages i brug i landets kirker pinsedag 2003 – 50-året for autorisationen af den nuværende salmebog, Den Danske Salmebog. Den ny salmebog rummer 37 flere salmer end den gamle og ud af de 791 salmer indeholder Salmebogen 2002 142, der ikke var at finde i Den Danske Salmebog. Salmebogen 2002 har været ni år undervejs og vil desuden bl.a. indeholde uddrag af Martin Luthers lille Katekismus samt den autoriserede gudstjenesteordning, skriver Ritzau.

Isshow gav stort underskud
*Arrangøren, Skråen i Aalborg, der tidligere i juli kunne offentliggøre et alternativt kulturtilbud i sommervarmen, Barnums Isshow, har nu noteret sig et underskud på mellem 600.000-700.000 mio. kr. på samme show. Isshowet, der gæstede Aalborg i sidste uge, trak kun 4.000 tilskuere, skriver Nordjyske Stiftstidende. Jørgen Nissen, leder af Nordjyllands Rytmiske Spillested, Skråen, havde budgetteret med minimum 7.000. Men hvad angik selve showet konkluderer Nissen: »Det var verdensklasse.«

Ny konspirationsteori om Rubens maleri
*Et Rubens-maleri blev nyligen solgt på auktionshuset Sotheby’s for 49 mio. pund, den højeste pris nogensinde for et værk af en gammel mester. I det lys burde det have beæret Rubens’ ligeledes afdøde kollega, Jan van der Hoecke, at maleriet først blev tilskrevet ham. Men da Sotheby's Rubens-ekspert beså maleriet i dets hjem i Østrig, indrømmer han nu dengang at have tænkt ved sig selv: »Jeg kan ikke huske at have set en Jan van der Hoecke, der var så god.« I denne sammenhæng synes ekspertisen imidlertid at ligge auktionshuset til last, da maleriet sandsynligvis kun kunne eksporteres med de østrigske kulturarvsmyndigheders tilladelse, da maleriet blot var en Hoecke.

Fransk publikum underbyder kritikerne
*BBC News har rettet blikket udefter og slået ned på det parisiske teater Palais des Glaces’ program, der præsenterer ’something completely different’ denne sommer: ’Les Pythons’. Her opføres Monty Python-sketches oversat til fransk af nogle schweizere. En fransk kritiker synes »det er totalt gakket, totalt skørt«. Desværrre synes publikum ikke at alle sketchene er lige morsomme, f.eks. sketchen, hvor en gruppe mænd forsøger at underbyde hinanden med anekdoter om hvor fattig deres barndom var.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her