Læsetid: 2 min.

K'NYT

27. juli 2002


Junior Senior i e-mailable video
*Den danske duo Junior Senior, hvis debutalbum rimeligvis har fået en del luftspil på radioen, har fået de engelske producenter Shynola til at udfærdige en musikvideo til singlen »Move Your Feet«. Deres pladeselskab jubler: »De har præsteret, hvad de kalder verdens første ’e-mailable video’. Den fylder godt nok 5 MB, men den kan faktisk sagtens sendes rundt, hvis man har en OK forbindelse, og så kan man se den ret så skægge video 100 gange om dagen. Det er en amiga-agtig grafikvideo, som har en fed vibe og stærke farver – ligesom bandet.« Se www.crunchy.dk tln

Arte-chef anklages for bedrageri
*Det synkende teater – og billetforetagende Arte snuppede kort efter virksomhedens betalingsstandsning i maj knap 400.000 kroner, som tilhørte tv-stationen TV 2 Lorry. Det mener i hvert fald tv-stationens advokat, som nu har indgivet politianmeldelse mod fungerende Arte-direktør Niels Markussen.
Af anmeldelsen fremgår det, at TV 2 Lorry havde en kontrakt med Arte, der mod et mindre gebyr håndterede de penge, som medlemmerne af TV 2 Lorrys seerklub, Club Lorry, indbetalte. Til formålet var der oprettet en særlig konto i Nordea Bank, hvor til medlemmerne indbetalte deres kontingent.
Da Arte trådte i betalingsstandsning den 3. maj stod der godt 370.000 kroner på kontoen. Efter betalingsstandsningen fortsatte medlemmerne deres indbetalinger, så saldoen på kontoen 14. maj var kommet op på knap 470.000 kroner. Samme dag hævede Arte, ifølge TV 2 Lorrys advokat, imidlertid hele beløbet, men videresendte kun lidt under 100.000 kroner til TV 2 Lorry. Resten af pengene er tilsyneladende forsvundet.
ritzau

Støtte til to Sachs Bostrup film
*Det Danske Filminstitut meddeler at have uddelt fire gange fem millioner kroner i støtte til nye, danske filmproduktioner. Lykken har i særdeleshed tilsmilet Charlotte Sachs Bostrup, hvis to projekter – endnu en ’Anja & Victor’ film og en filmatisering af musicalen Askepop - begge modtager støtte.
Torvald Lervad, der har været inde over manuskriptet til førstnævnte, har skrevet manuskriptet til Askepop - the Movie.
Manden bag Blinkende Lygter, Anders Thomas Jensen, modtager støtte til sin anden spillefilm De grønne slagtere, hvori Nikolaj Lie Kaas skal spille en af hovedrollerne. Ligeledes gør Peter Ringgaard, der skal instruere Lejekontrakten. Den dyreste produktion er De grønne slagtere med et samlet budget på 18 millioner kroner.

The Monkees efterabes
*Manden bag Spice Girls, Simon Fuller, ligger i forhandlinger med forskellige amerikanske TV-selskaber for at genoplive 60’er-gruppen The Monkees. Rollerne i The Monkees, der i slutningen af 60’erne blev dannet til en amerikansk TV-serie, skal udfyldes af unge mænd og serien opdateres.

Gamle kendisser på vej
*Under afholdelsen af Vilslund Marked, der trak 150.000 besøgende, døbte de mange tilrejsende Kandis-fans en vej efter dansktopbandet Kandis: Kandisvej. Gruppen kvitterede prompte med en improviseret koncert. Kandis, der yderligere optrådte tre aftener i træk på markedets store scene, er snart på gaden – det vides ikke hvilken – med et nyt album. Det bærer titlen Kandis 9.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her