Læsetid: 2 min.

K'NYT

11. juli 2002


Hesse fejres – ikke i Indien
*»Jeg har i mange år været overbevist om, at den europæiske ånd er for nedadgående og må vende hjem til sine asiatiske kilder.« Trods disse smukke ord af forfatteren Herman Hesse, der i disse dage fejres i sit fødeland, Tyskland, og omegn med udstillinger og mere, noterer Frankfurter Allgeime Zeitung sort på hvidt, at hans 125 års fødselsdag er gået hen over hovederne på inderne. Hesses klassiker, Siddharta, der ellers er oversat til talrige indiske sprog, bl.a. hindi og urdu, er mestendels blevet læst i Indien i sin engelske oversættelse og har ikke opnået status af national kultbog. I 60’erne var bogen en trofast følgesvend for mangen en vestlig hippie, der drog mod øst.

George Michael lyst i band
*George Michaels nye single, Shoot the Dog, der gør grin med George W. Bush og krigen mod terrorisme, kræves af flere patriotiske amerikanere bandlyst. En af dem, discjockeyen Lisa Stanley, spørger, om »vi virkelig behøver at lukke ham ind«. »Vores toiletter ville være sikrere uden ham,« lyder hendes konklusion med henvisning til Michaels tidligere meget omtalte ’move’ på en politimand på et offentligt toilet. Selv i sangerens hjemland har flere radiostationer valgt ikke at spille sangen, skriver Herald Tribune.

Satellitmuseum på Vejers Strand
*Esbjerg Kunstmuseum har stillet sig selv et nærmest retorisk spørgsmål – og besvaret det!: »Hvor befinder folk sig om sommeren? – på stranden!« Derfor etablerer museet for perioden 15. juli til 25. august på Vejers Strand et satellitmuseum, der udgøres af Peter Nansen Scherfigs værk, Container. Som der står i pressemeddelelsen:
»På containerens fire vægge tegner kunstneren stranden og containeren på stranden og placerer samtidig en repræsentation af containeren i containeren. Containeren er på den måde projiceret ind i sig selv og er på en gang både sig selv og et billede på sig selv« osv. Entré fem kr.

Fransk revolution i Nationalmuseet
*Stormen på Bastillen i Paris den 14. juli 1789 markerede starten på den franske revolution. Med en temaomvisning på dagen, søndag, om den franske revolution fejrer Nationalmuseet begivenhedens 213-års jubilæum og vil bl.a. ridse de historiske grundtræk op og se på frihedssymboler på mønter og medaljer som et udtryk for de nye revolutionstanker.

Dolly P. atter på turne
*Countryveteranen og skuespilleren Dolly Parton, der kan bryste sig af en turnepause på hen ved 10 år, genoptager atter sin koncertvirksomhed. Turneen, der er en følge af talrige opfordringer, dækker 13 byer og starter i New York. Parton, der også er indehaver af forlystelsesparken Dollywood og badelandet Dolly’s Splash Country, har for nylig udgivet albummet Halos and Horns.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu