Læsetid: 2 min.

K’nyt

6. juli 2002


Scherfig trækker i USA
*Efter fem måneder i de amerikanske biografer er Lone Scherfigs næsten to år gamle sølvbjørnvinder, Italiensk for begyndere, stadig blandt de 50 mest sete film i USA og har nu indspillet 33,5 mio. kr. i de amerikanske biografer. Det gør formentlig Scherfigs film, der har omsat for lidt mere end Triers Dancer in the Dark, til en af de bedst sælgende danske film nogensinde i USA. ritzau

Grøn Koncert lægger sig ud
*Koncertturneen, Grøn Koncert, der har 20 års jubilæum, forsøger sig i år for første gang med to scener. Arrangørerne kan ikke udelukke, at den vokser til tre scener til næste jubilæum. Årets ekstra scene kommer til at huse en række nye bands, der står over for et kommercielt gennembrud: Superheroes,
Junior Senior og Swan Lee. På hovedscenen spiller Safri Duo, Tim Christensen, Big Fat Snake og Simple Minds. ritzau

Dansk filmsats med EU-støtte
*Med omfattende støtte fra EU’s Media Program kan produktionsselskabet Koncern TV & Filmproduktion nu påbegynde en række projekter til det danske og internationale marked. Selskabet har bl.a. indledt optagelserne til S-tog, en dokumentarfilm om en gruppe 15-årige i forstæderne syd for København. Inden for et samlet budget på 7,3 mio. kr. har EU bidraget med 1,35 mio. kr., mens resten af pengene kommer fra TV 2, Det Danske Filminstitut samt de nationale tv-kanaler i Sverige og Norge.
S-tog starter som en tv-serie
i 13 afsnit på TV 2 i efteråret 2003, og nogle uger efter det sidste afsnit fortsætter den i form af en biograffilm,« fortæller producer Mette Heiberg fra Koncern. ritzau

Dobbelt Webster-pris i Ridehuset
*I forbindelse med jazzfestivalen i Århus modtager både altsaxofonisten Christina von Bülow og bassisten Hugo Rasmussen 15. juli Ben Websterprisen i Ridehuset. Her vil de to prismodtagere forberede en særlig afdeling til en større koncert, der akkompagneres af
Butch Lacy. Den amerikanske tenorsaxofonist, Ben Webster, der døde i 1973 og i perioder boede i København, har bl.a. indspillet med Hugo Rasmussen.

Wagner, Wagner, Wagner
*Det Internationale Richard Wagner Præsidium har tildelt operasangerinden Dorthe Elsebet Larsen dette års danske stipendium, der indebærer betalt ophold og rejse, overværelse af hele tre Richard Wagner-forestillinger i Bayreuth Festspielhaus samt foredrag og deltagelse i debatter med bl.a. Festspillenes instruktør, Wolfgang Wagner. Dorthe Elsebet Larsen skal spille Irmelin i Tugt 1 og Tugt 2, der har premiere på Århus Sommer Opera 28. august.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her