Læsetid: 2 min.

K'NYT

24. juli 2002


Mørkemænd på arbejde
*Så er de tilbage: Agent J og Agent K fra den tophemmelige organisation Men in Black. Instruktøren Barry Sonnefeld har begået en efterfølger til sin første, monstersuccesfulde film, Men in Black, og Will Smith og Tommy Lee Jones gentager deres roller som de to cool agenter i de sorte jakkesæt. Også denne gang er det en blodtørstig og målrettet alien, som tvinger MiB i aktion, og filmen er et festfyrværkeri af special effects og vandede vittigheder. Men in Black 2 er bestemt sin halvanden time i biffen i sommerregnen værd, men den er ikke i besiddelse af den energi, opfindsomhed og originalitet, som løftede den første film. Filmen har premiere i dag i bl.a. Imperial i København. CMC

Olof Lagercrantz er død
*Den svenske forfatter og kritiker, Olof Lagercrantz, døde i går, 91 gammel. Han var en højt respekteret kulturredaktør ved Dagens Nyheter 1951-60, men i Danmark var han mest kendt for sine kloge og indlevede digterportrætter af f.eks. August Strindberg og Gunnar Ekelöf, ligesom hans bog om Kunsten at læse og skrive, nåede frem til mange litteraturelskere. Den sidste bog, han fik skrevet, var om den svenske mystiker, Emanuel Swedenborg, der udkom i 1996 og som sidste år blev oversat til dansk. Information bringer i morgen Torben Brostrøms nekrolog over den store kritiker.
cl

Moesgaard udvides for kvart milliard
*Moesgaard Museet ved Århus har sikret sig 200 mio. kr. udelukkende fra fonde til en større udvidelse og museets direktør, Jan Skamby Madsen, forventer, at de resterende 50 mio. kr. er i hus inden efteråret, så arkitektkonkurrencen og projekteringen kan påbegyndes. Museet har allerede fået mundtlige tilsagn om offentlige bevillinger. Udvidelsen, der vil tredoble museets areal, forventes at udmønte sig i et fleretagers byggeri beliggende på bakkedraget nord for den gamle herregård, skriver Børsen.

’Klatretøsen’ genindspilles i USA
*Den danske børnefilm Klatretøsen, der bl.a. har vundet børnejuryens specialpris på filmfestivalen i Berlin og foreløbig er set af godt 250.000 danskere, skal genindspilles i USA. Nimbus Film, som står bag indspilningen af Klatretøsen, har netop solgt rettighederne til det amerikanske filmselskab Fox2000, og oplyser, at det amerikanske filmbudget ligger på 150-200 mio. kr. Klatretøsen, der er instrueret af spillefilmdebutanten Hans Fabian Wullenweber, er solgt til visning i 20 lande.ritzau

Betydningen af at være Ernest
*21. juli blev Ron Thomas hædret med titlen ’The 2002 Ernest Hemingway Look-Alike’ på den afdøde forfatters stambar Sloppy Joe’s i Key West, Florida. Thomas tilskrev en irsk sweater og en ny frisure æren for sin triumf, der indbringer ham 100 dollar ‘vom Fass’. Herald Tribune røber, at Thomas i virkeligheden er beskæftiget som frisør.

Legat til Solbjørg Højfeldt
*Skuespillerinden Solbjørg Højfeldt bliver årets modtager af Professor dr.phil. T. Bonnesen og hustru Inger, f. Zøylner’s legat på 15.000 kr. Legatet har til formål at »gavne og fornøje modtageren som anerkendelse af ydet indsats og spore til fortsat virke«.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her