Læsetid: 2 min.

K’nyt

18. juli 2002


Franske frækkerter fra Borgen
*Forlaget Borgen meddeler, at litteraturlæsere bl.a. kan se frem til hele tre franske bøger om samspillet mellem kønnene til efteråret. I Michel Houllebecqs roman, Platform, bedriver hovedpersonen sexturisme. I Catharine M’s seksuelle liv er den respekterede kunstkritiker og forfatterinde, Catherine Millet, protagonisten i sin egen fortælling om gruppesex i Boulogneskoven og borgerskabets celebre sexfester. Endelig udkommer Camille Laurens’ I disse arme, 130 kapitler om den kvindelige hovedpersons mange mænd fra psykiateren til elskeren.

Mesteren afsløret bag eleven
*Ved hjælp af ny, infrarød teknologi har eksperter undersøgt et Madonna-maleri af renæssance-maleren Rafaels elev,
Giuli Romano, der hænger i
Borghese Galleriet i Rom. Men dette bragte dem ikke nærmere eleven, men nærmere mesteren, for under Romanos maleri har de fundet konturer kendt fra en Rafael-skitse.

Sonnergaard om den læspende oplæsning
*I Højskolebladet 127. årgang har Jonas Knud Rathje talt med Christina Hesselholdt og Jan Sonnergaard om gevinsten ved en litterær praksis, der øver en vis tiltrækningskraft i disse
tider: oplæsningen. Men Sonnergaard nævner også, at oplæsningen kan hæmme litteraturen og ikke altid er lige medrivende: »Det kan ske, at det bliver oplæsningen i sig selv, folk sidder og tænker på. Hvis forfatteren læsper lidt, siger ’øh’ for mange gange eller klør sig på maven, mens han læser op.«

Berlins messe for samtidskunst
*På den internationale messe for samtidig kunst, Art Forum Berlin, der afholdes 26.-30. september, præsenteres flere nye gallerier end nogensinde før. I forlængelse af messen vil den nye togstation ved Potsdamer Platz være udsmykket med kunstnerisk genbrug af brugt indpakningspapir af kunststof samt andre kunstneriske arbejder over genbrugstemaet. Fra Danmark deltager bl.a. Mikael Andersen og Nicolai Wallner, imens Island Brygge gallerierne, The Leisure Club Mogadishni og Christina Wilson, skal lave projektrum.

Vrås lidet storartige festskrift
*Danmarks næststørste kunstnersammenslutning, Vrå-udstillingen, markerer sit 60-års jubilæum med udgivelsen af en jubilæumsbog, – der skal ikke være noget storartigt over det!, hvilket her skal stå uimodsagt. I bogen tildeles de enkelte nulevende og afdøde kunstnere en helside med lige dele gengivelser af værker, erindringsglimt, digte (bl.a. haiku) m.m. Bogen koster 328 kr. og 498 kr. med et signeret litografisk tryk af Erik Heide. Blandt andet byder udgivelsen på en gengivelse af et af Vagn Holmboes nodeark til Fanden er løs i Vildmosen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her