Læsetid: 2 min.

Sejren er nederlagets far

Elton Johns æggestokke og George Bests problemer med at være anonym
5. juli 2002

(2. sektion)

BBC-tv
Efterhånden er der vel ikke mange, der kan huske, at der for en uge siden endnu var VM i fodbold. Men det var der, og noget af det, man bemærkede, var de mange genudsendelser af danskernes tidligere bedrifter. Det var huttelihut og Elkjær igen og igen. Pludselig genudsendtes også Bjarne Riis’ Tour de France-sejr en hel lang dag. Danskerne kan ikke få nok af at se sig selv sejre. Vil vi i virkeligheden hellere have genudsendt hele Riis-sæsonen end se en ny Tour?

Fra romerne til Glistrup
Sejren gemmer altid nederlaget i sig – fra Romerriget til Mogens Glistrup. Måske var det netop det, BBC ville minde os om, da man havde inviteret David Beckham og hustru i studiet sammen med George Best og Elton John.
Best, der i 60’erne blev omtalt som den femte beatle, var den første megastar i engelsk fodbold med 10.000 fanbreve om ugen. Senere blev han restauratør og dranker, stadig tæt fulgt af medierne i en grad, så en engelsk avis f.eks. i fjor kunne skrive: »Nu har George igen drukket i denne weekend…«
Han var ved at dø af det. Så søgte han privat rådgivning i form af samtaleterapi, men hele tiden sad han og tænkte: »Hvornår holder det op, så jeg kan komme hjem og få den næste drink?«
Elton John havde også været på den med både sprut og kokain, men var kommet ud af sit misbrug, havde været ’clean’ i 12 år. Elton John er et meget elskeligt menneske, som englænderne da også elsker, og trods det tunge tema var det en lattermild udsendelse.
Victoria ’Spice’ Beckham skulle have solgt sin nye solo-cd og sang et nummer. Bagefter fortalte hun om noget vrøvl, hun havde haft med sine æggestokke. Elton John, der er bøsse og gerne taler om det, sagde til publikums jubel, at han også havde haft vrøvl med sine æggestokke, og at det i øvrigt var svært at være bøsse i fodboldverdenen. Da han var ejer af fodboldklubben Watford, gik der en ’joke’ om, at man aldrig skulle sætte sig lige foran ham på tilskuerpladserne, for han havde det med at komme bagfra. Antydede han og lo – igen til publikums jubel.

Svært at være anonym
Elton John havde også været medlem af Anonyme Alkoholiker, men var blevet træt af at høre på al den elende, medlemmerne diskede op med. I øvrigt havde han fået en mani: Han havde på 20 måneder købt for 40 mio. pund blomster…
George Best var også kommet i AA, men var hurtigt stået af. Hvorfor, ville studieværten vide? »Det var meget svært for mig at være anonym,« sagde George Best, som nu i et sidste forsøg på at overleve var begyndt at få antabus indopereret i kroppen.
Victoria Spice og David Beckham, der er på tinden af deres karrierer, fulgte – vantro – hele denne surrealistiske seance fra sidelinjen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her