Læsetid: 3 min.

Sex, løgn og video II

Lokket af penge fra et boulevardblad fortalte 34-årige Djamila Rowe om en hed sexaffære med en prominent mand. Det hele var løgn og nu truer et fængselsophold
9. juli 2002

Lokket af penge fra et boulevardblad fortalte 34-årige Djamila Rowe om
en hed sexaffære med en prominent mand. Det hele var løgn og nu truer et fængselsophold

BERLIN – Der var engang en østtysk pige, der drømte om at blive rig og berømt. I 1992 tog hun alt sit tøj af og lod sig fotografere til ugebladet
Super-Illu. Hun ville flytte til Vesten og drive det vidt, fortalte hun under fotooptagelserne.
10 år efter levede Djamila Rowe stadig et stinknormalt liv. Hun var blevet 34, enlig mor og solgte make-up i et stormagasin – men drømmen var intakt. Og i marts så det endelig ud til at lykkes for Djamila.
Til det schweiziske boulevardblad SonntagsBlick kunne hun fortælle om sin hede affære med landets ambassadør i Berlin.
»Det var hed sex, ikke gnisten af kærlighed,« berettede hun.
Ligesom præsident Clinton i sin tid benægtede at have noget kørende med Monica, nægtede også ambassadør Thomas Borer på det bestemteste, men beviserne var entydige. Borer løj.
I april meddelte Departementet for Udenlandske Anliggender (udenrigsministeriet) i Bern, at han godt kunne pakke sammen.

På kanten af skandale
Siden sin udnævnelse for tre år siden havde Thomas Borer og hans amerikansk-født hustru, Shawne Fielding, ikke skyet noget societyparty for at markedsføre det moderne Schweiz. Som tidligere Miss Texas vidste Shawne, hvordan man optræder. Hendes kjoler var vovede – og Thomas skyede heller ikke fotograferne.
»Det mest glamourøse par i Berlin,« sværmede frokostavisen BZ.
Parret dansede routineret på en slap line, ophængt over den lurende skandale. Længe gik ballanceakten godt – selvom parret flere gange var ved at snuble. For eksempel dengang Shawne måtte gå alene til velgørenhedsfest til fordel for kronisk syge børn i Berlin:
På en eller anden måde havnede hun på skødet af sin bordherre Klaus Meine, der er forsanger i heavy-rockgruppen Scorpions. De kyssede, og fotograferne var på pletten. Da Thomas så beviserne, trak han på skuldrene. Min kone? En affære? Hvor vil De hen?
»Alle ved, at Klaus Meine er bøsse.«
Næste dag kom ambassadøren i tanke om, at heavy-rockeren er godt gift, men skaden var sket. Schweizerne havde fået indblik i ambassadør-parrets udsvævende livsstil, og den skulle stoppes.
»Er han værdig til at repræsentere Schweiz,« spurgte de schweiziske blade.
Kolleger i ministeriet forlangte Borer forflyttet. Helst til Kirgisien.

Drømmen brast
»Jeg er en rødstrømpe – men én, der barberer sine ben,« sagde Shawne, der ville gøre, hvad der passede hende, for Schweiz havde ikke ansat hende. Ambassadøren slap med en advarsel.
Sidste vinter var Shawne på foredragsturné i Schweiz, mens Thomas var alene hjemme i Berlin. Et overvågningskamera observerede en nat, hvordan en lille rød personbil stoppede op foran
ambassaden og en mørkhåret kvinde steg ud. Hun gik over til en større limousine, der kørte ned i ambassadens kældergarage. To timer efter kom kvinden gående ud og kørte væk.
På en eller anden måde havnede videobåndet hos Blick. Af en eller anden grund vidste journalisterne, at den røde bil tilhørte Djamila Rowe. Og ved hjælp af penge og et moderat psykisk pres
fik journalisterne hende til at tale.
I den første artikel fortalte hun blot om et knus, 20 interview senere var affæren svulmet op til fem hemmelige stævnemøder.
»Jeg står kun frem, fordi Thomas Borer benægter vores forhold,« sagde Djamila.
SonntagsBlick havde sikret sig hendes edssvorne er-klæring på, at alt var sandt. Skandalen rullede, Shawne aborterede i anden måned. Trods de omfattende beviser stod hun bag sin mand, og i stedet for at vende vanæret hjem kvittede Thomas jobbet og blev privat virksomhedsrådgiver.

Ny næse
Her kunne historien slutte – hvis ikke Thomas Borer valgte at anlægge sag mod Djamila Rowe. Hendes drøm om berømmelse ville briste i retten, indså hun. Af frygt for en fængselsdom for mened aflagde hun i sidste uge en ny ed:
»Jeg havde på intet tidspunkt et seksuelt forhold til Hr. Borer,« svor hun.
Hos SonntagsBlick holder man fast i hendes første ed – trækker Djamila Rowe eden tilbage, vil det få juridiske konsekvenser, truer bladet.
Hvad kan en stakkels kvinde gøre? Lige meget hvad hun sværger, kommer hun i retten. I første omgang har hun fået sig en ny næse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her