Læsetid: 3 min.

We are ’the World’

Stenrige verdensborgere på permanent jordomsejling med skibet ’The World’ besøgte København, hvor nysgerrige kunne få et glimt af livet i luksus
29. juli 2002

Det store krydstogtskib ’The World of Residensea’, blot kaldet ’The World’, lagde til ved Langeliniekajen i København torsdag og sejlede igen fredag.
Her kunne man få et stjålet smugkig på, hvordan de virkeligt rige holder ferie. På ’The World’ køber man nemlig ikke bare en billet til et 14 dages krydstogt. Næ, man køber én af de 110 lejligheder ombord, der koster mellem 18 og 60 millioner kroner stykket, og kan så stige af og på, som man behager.

Dronningen og Spies
Langs kajen samledes en pæn portion nysgerrige, der supplerede slentreturen ved Kastellet med et kig på det ikke specielt kønne skib og prøvede at få et glimt af celebriteter fra ugebladende eller erhvervssiderne. En lille pige med en overdimensioneret isvaffel var således ganske sikker på, at både dronningen og Janni Spies boede på skibet.
Rederiet har dog ikke villet oplyse, om der er danskere blandt køberne, men fra kajen kunne man iagttage, hvordan nye gæster, der skulle stige på, ankom storsmilende i forventningsglæde over det forestående eventyr, mens vi andre jantelovs-fnøs over de riges ekstravagante og dekadente udskejelser og overlegne måde at betragte de imponerede betragtere på, mens de svinger deres Louis Voutton-kuffert ud af Bentley’en.
Dog kunne man skadefro glæde sig over, at selv klodens rigeste fik kigget deres indkøbsposer igennem ved landgangsbroen af store, brede mænd. Men det var ikke muligt at se, om de blev undersøgt for bomber eller medbragt rugbrød og dåsepålæg.

Balkoner i fem etager
Så samtidig med, at Københavns Havn driver klapjagt på de små husbåde, der ligger dybere inde i havnen, blev den vanvittigt store og temmeligt klodsede én af slagsen budt velkommen på promenadekajen, et enkelt champagneprops-pop fra Den lille Havfrue. Og der stod vi andre så og fik hold i nakken af at kigge op ad det store skib, der ikke bare har koøjer ind til kahytterne, men balkoner hele vejen rundt i fem etager.
Skibet er langt fra det største eller det første krydstogtskib, men konceptet med, at man køber en lejlighed ombord, er nyt.
Meningen er, at skibet konstant sejler kloden rundt og lægger til kaj ved den ene specielle begivenhed efter den anden: Rio de Janerio under karnevalet, Cannes under filmfestivalen, Monte Carlo under Grand Prix’et. (Formel 1, ikke Kirsten og Søren)
Skibet kom således til København efter at have besøgt Edinburgh i anledning af British Open i golf. Den øvrige rute kan gæsterne med tiden for lov til at stemme om. I år kommer skibet blandt andet en tur langs den norske kyst, ind i den Baltiske bugt og til Caraibien.
Har man ikke et halvt hundrede millioner kroner, kan man også rejse med skibet på almindelig krydstogtsmanér og leje en af de 88 gæstesuiter, der koster 38.000 kroner pr. person for en uge. Men så er det også inklusive mad og drikke.
Ombord er der så adgang til tennisbaner, jogginstier, helsecentre og driving ranges og putting greens til de golfspillere, der må formodes at udgøre en betragtelig del af gæsterne.
Desuden er der mindst én tjener pr. gæst, og det er muligt at hyre en privat kok, hvis man er træt af at spise på restaurant og ikke selv gider at svinge gryderne. Der er således tænkt på alle tænkelige bekvemmeligheder for passagerne og selv et bahamansk bekvemmelighedsflag kunne det blive til.
Kun halv størrelse
Det er den norske skibsreder Knut Kloster jr., der er idémanden og hovedinvestoren bag det flydende whiskybælte. Oprindeligt skulle skibet have været knap 400 meter langt og vejet 86.000 ton, men ambitionerne blev efterhånden skåret ned til det halve. Byggeriet har kostet omkring 2 milliarder, men de blev efter sigende allerede tjent igen på forhåndsalget inden skibet blev bygget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her