Læsetid: 2 min.

Bogkort

16. august 2002

(2. sektion)

*Haiti – Ingergerd Nissen Petersen har oversat en håndfuld noveller og digte fra Haiti og samlet dem i bogen Rosita, der netop er udkommet på det lille forlag Litera. Både digte og prosa er gennemlyst af livet på Haiti: Politisk forfølgelse og livet i fattigdom er klangbund for de i øvrigt meget forskellige forfattere. Stilen er gerne både kortfattet og billedrig: »En måned efter tog hun sin sorg med til den store by, som man tager et stille barn ved hånden,« slutter novellen »Døden i juli« af Yanick Lahens. Jørgen Leth, har skrevet forord.
Rosita. Noveller og digte fra Haiti. Oversat af Ingegerd Nissen Petersen. 130 s., 198 kr., Litera

*Bestsellere Bogkæden Bog & Idés ugentlige salgsliste viser blandt andet, at fire af de seks mest købte hard- og paperbacks i sidste uge var skrevet af J. R. R. Tolkien. Ja, det er Hobitten og Ringenes Herre, der stadig sælger. De to sidste af de seks er skrevet af Jan Guillou, i øvrigt. Således holdes det danske bogmarked i denne uge oven vande af halvhøje fantasivæsener og en venstresnoet macho-journalist med talent for spændingsromaner.

*Hvedekorn Årets andet nummer af tidsskriftet Hvedekorn er udkommet. Det indeholder som altid en fin blanding af garvede navne (Jørgen Sonne, T. S. Høegh, Georg Trakl m.fl.) og debutanter. Der er mange gode indslag – Louis Jensen: »Manden i møllen, som var i familie med manden i månen, har skudt sin kone. Det bliver mere og mere almindeligt.« Og så er Hvedekorns blanding af kunst og poesi stadigvæk i top, visuelt er det helt ubestridt det mest tjekkede af de danske litteraturtidsskrifter. Dette nummers tegnede illustrationer er lavet af amerikaneren Frank Magnotta, blandt andre.
Morten Søndergaard, Tomas Thøfner og Andreas Brøgger: Hvedekorn nr. 2/2002. 64 s., 98 kr. Borgens forlag

*Reli-etik En revideret udgave af religionshistorikerne Tim Jensen og Mikael Rothsteins bog Etikken og religionerne er kommet som paperback. Bogen lader de fem store religioner: kristendom, islam, jødedom, hinduisme og buddhisme forholde sig til konkrete og nutidige etiske spørgsmål,som f. eks. dødsstraf, organtransplantation og miljøkrise. Som man kan se, har de store religioner svar på alt.
Tim Jensen og Mikael Rothstein: Etikken og religionerne. 256 s., 199 kr., Forlaget Aschehoug

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her