Læsetid: 2 min.

Bogkort

9. august 2002

(2. sektion)

*Jubilæum – Anitta Sundby startede sin karriere i lære i Viggo Madsens boghandel i Aalborg. Det var i 1977. Dengang kunne Anitta ikke vide, at Viggo Madsens Boghandel mere end 20 år senere skulle blive kåret som den bedste boghandel i Danmark. Og hædret med en artikel i Politiken under overskriften: Bøgernes boghandel. Efter sin læretid kom Anitta til Gyldendal. Og der har hun nu været ansat i 25 år. I et storslået jubilæumsportræt i Bogmarked står der bla.:
»Anitta kan være knivskarp og meget direkte, men hun er først og fremmest betænksom, ærlig og kærlig.«

*Buddhismen – Hvis man er træt af Moses Hansen og den danske folkekirke, men alligevel føler sig frisk på at lede efter sig selv som åndeligt menneske er der nu et nyt tilbud på markedet: Buddhismen – introduktion, udbredelse og tekster til de første århundreder.
Og som der står i forordet:
»Alle udsagn, der begynder med: »Buddhister mener...« skal man behandle med står mistro, da forskellen de buddhistiske skoler imellem er meget stor.« Dermed ligesom også antydet at Esben Andreasens bog om Buddhismen er en nuanceret bog. Det er ikke tilfældigt at den er udgivet på Gyldendal Uddannelse.

*Passage – »Systemerne findes« står der i lederen i det seneste nummer af Passage, tidskrift for litteratur og kritik. Men der er så mange typer systemer at de ikke kan samles under et enkelt begreb. Så Passage 42 ser i forskellige artikler på systemer fra forskellige vinkler: Gorm Harste har skrevet en imponerende idehistorisk oversigtsartikel om systemer fra antikken over Kant og Hegel og frem til moderne systemteori. Der udover en hel del andre artikler også en summarisk lille tekst af den afdøde franske forfatter Raymond Queneau.

*Bogforbrugere – Når det kommer til bøger, er danskere stabile forbrugere. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i bogbranchens eget blad Bogmarked udgør andelen af privates bogkøb foretaget på det meget omtalte internet kun to procent. Og på trods af den flotte placering bøgerne har opnået i dagligvarehusene er det kun fem procent af bogkøbene, som finder sted i kiosker og supermarkeder. Boghandel og bogklub tegner sig for 83 procent af salget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her