Læsetid: 1 min.

Bogkort

2. august 2002


(2. sektion)

*Adorno I dag udkommer idehistorikeren Poul Ferlands doktordisputats med en for sit tema karakteristisk titel: Det identiskes ophævelse i Adornos negative dialektik. Bogen, som ifølge dedikation på det blanke ark efter titelbladet er tilegnet en Annalise, ser ifølge forordet »endnu i dag et kritisk og aktuelt potentiale potentiale hos Adorno, og det er dette, som, i hvert fald hvad angår ’kernestykker,’ forsøges rekonstrueret i denne sammenhæng.«
Ferland forsvarer sin disputats fredag den 30 august i Aarhus Universitets Auditorium 2 klokken 13. Bogen er på 316 sider og koster 249 kroner.

*Andenpladsen Det bliver sværere og sværere at tippe vindere og tabere i det store kommercielle lykkehjul. Vores egen Hanne-Vibeke Holst får kamp til stregen på bestsellerlister efter at femte bind i Jean M. Auels serie, der startede med Hulebjørnens klan, nu er udkommet på dansk. Og Holst må på Gads nye liste se sin bog om kvinder i toppen af dansk politik, Kronprinsessen, henvist til andenpladsen. Det er hårdt at konkurrere med udlandet. Selv for en debatterende spændingsbog med erotiske undertoner. Jane Aamund er helt nede på fjerdepladsen!
Man bemærker flere oversatte titler på hitlisten: Paul Austers Illusionernes bog er nummer tre, Anna Gavaldas noveller har sneget sig over disken så mange gange, at bogen Jeg ville ønske, der var én, der ventede på mig et eller andet sted har sneget sig ind på sjettepladsen. Lige foran to meget lange, litterære og særdeles oversatte titler: Thomas Manns Buddenbrooks og Thomas Pynchons Mason & Dixon.

*Renoir Har man spist oliven, drukket rosevin og efter en land indånding sagt Courbet, Manet, Monet, Degas, Rodin og Cezanne. Ja så må man naturligvis i næste sætning sige Renoir. Og det er der blevet så meget desto mere grund til at sige, efter at Renoirs skrifter, samtaler og breve om kunst er udkommet på det franske forlag l’Amateur.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her