Læsetid: 2 min.

Klip

16. august 2002

(2. sektion)

*Austin Powers I dag er der dansk premiere på den tredje film om Mike Myers’ stilfulde superspion Austin Powers, International Man of Mystery. Og
Austin Powers: Goldmember – gæt selv, hvilken agentfilm den titel er en parodi på – er lige så vanvittig og underholdende en oplevelse som de to første film. Myers, der har opfundet Powers som en hyldest til og spoof på James Bond og klassiske, engelske spionfilm, har igen skrevet manuskriptet og har hele fire roller i Goldmember.
Han spiller selvfølgelig den konstant liderlige swinger Austin Powers, agentens ærkenemesis dr. Evil, dr. Evils temmeligt overvægtige håndganger Fat Bastard og sidst, men absolut ikke mindst, titelfiguren og Hollands svar på kong Midas, Goldmember, der mistede sin tissemand i en smelteulykke og nu er blevet udstyret med en attrap af guld!
Den let overflødige handling centrerer endnu engang omkring Powers bestræbelser for at redde verden fra dr. Evils onde planer, og undervejs bliver vi bl.a. introduceret for Powers’ far, superagenten Nigel Powers (Michael Caine), og den smukke Foxxy Cleopatra (Beyoncé Knowles), der hjælper Powers med at få skovlen under både dr. Evil og Goldmember.
Også i Goldmember, der som de to første film er instrueret af Jay Roach, skider Mike Myers højt og flot på den gode smag. Næsten alt foregår under bæltestedet, og det er for det meste virkelig morsomt – selv om følsomme sjæle sikkert ikke vil kunne se hvorfor. Det er Myers’ energiske præstationer, hans selvbevidste, indforståede stil og stædig insisteren på at bruge den samme vittighed, det samme gag, igen og igen, som gør hans figurer og Goldmember så sjov. Myers stopper ikke, mens legen er god – men han fortsætter, til den bliver god igen.

*Kludderso Bedst som man troede, at den klodsede, franske Inspector Clouseau (i en håndfuld Den lyserøde Panter-film spillet af Peter Sellers) fik lov til at hvile i fred, afslører skuespilleren Herbert Lom i The Guardian, som i filmene spillede Clouseaus hårdt plagede chef, at han er i gang med en ny film om Clouseau. Midt i 1990’erne floppede Roberto Benigni som Clouseaus søn i en enkelt film, og nu er det gudhjælpemig den sorte skuespiller Chris Tucker (ham den anstrengende med fistelstemmen), som skal spille selveste Inspector Clouseau.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her