Læsetid: 2 min.

K'NYT

31. august 2002


Gentleman blev til fundraiser
*Man skulle tro der var ordnede forhold når Sean Connery var i byen for at skyde sin næste film: The League of Extraordinary Gentlemen. Man skulle tro skotten fik lejlighed til at tale skotsk og vise sig som gentleman i den klassiske maner. Men byen var Prag og så kom oversvømmelserne. Filmoptagelserne blev udsat men gentleman-manererne skyllede ikke væk med vandet. Sean Connery fandt straks en ny rolle i tv-spots som opfordrede velbemidlede interesserede til at indbetale penge til nyoprettede ertstatningsfonde. Historiens morale er denne: En sand gentleman vender den anden kind mod det rigtige kamera. rl

Fra Pinter til kontaktannoncer i Frederiksberg Have
*Forfattere, skuespillere m.m. afholder i dag fra 13-17 gratis-
arrangementet ’Poesiens dag i Frederiksberg Have’ med oplæsninger, poetryslam og lidt af hvert. Bl.a. oplæser Asger
Schnack, Vagn Steen, Sven Holm og Chili Turell. Teatergruppen Det Elektriske Teater opfører Harold Pinters sketch Busstoppestedet og Bent Værge medbringer sin 13. udgivelse, Kære Kontaktannonce!

Første erstatningskoncert efter Wig-Wam-aflysnig
*Thomas Helmig og D:A:D, der har fået så forfærdelig megen omtale siden aflysningen af Wig-Wam-koncerterne, afholder i dag første erstatningskoncert, hvor publikum med gyldig Wig-Wam billet får gratis adgang. Stedet er 5-øren på Amager og starter kl. 13. Superheroes er også på programmet.

Kirke af baller i Hinnerup
*Baller som byggesten lyder den fantasigfulde løsning på sognepræst Kjeld Bjørn Nielsens kirkeproblem i Hinnerup nord for Århus.
Halmkirken, der bygges efter et vinderforslag i en konkurrence udskrevet af præsten, er ingen permanent installation, men skal fungere som et sensommerduftende skub til tankerne om, hvordan en ny kirke i Hinnerup skal være, skriver Ritzau. Folk fra sognet har skænket de 300 bigballer til kirken, som indvies ved en høstgudstjeneste 15. september. Herfter omsættes den til naturvarme i et halmfyret kraftværk.

Henning Larsens Legat til Ahnfeldt-Mollerup
*Ved overrækkelsen af Henning Larsens Legat i sidste uge modtog også arkitekt Merete Ahnfeldt-Mollerup ekstraordinært et legat på 50.000 kr. I motivationen henvises især til den skribent, »der underskriver sig mam i Information«, »der mestrer hele det store vokabularium« og formidler »klart«, »skarpt« og »til tider meget poetisk« for både læg- og fagmænd. Men også for hendes udmeldinger angående arkitekturens »politisk-økonomiske aspekt«, der ofte forbigås i tavshed.

Vinterbergs ’Festen’ skal ses i teatret
*Teaterstykket over Thomas Vinterbergs film, Festen, er i Tyskland blevet kåret som årets forestilling og vist i flere europæiske lande. Nu har Mammutteatret ifølge Ritzau i hård konkurrence med adskillige andre teatre sikret sig Danmarkspremieren på stykket. Forestillingens iscenesætter Henrik Sartou er begejstret: »Det er en fantastisk udvidelse af manuskriptet, der gør, at det er endnu bedre end filmen.«
Udvidelsen, der er foretaget af Bo hr. Hansen i samarbejde med Vinterberg og Mogens Rukov, kan ses på Triangel Teater 2. november til 7. december.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her