Læsetid: 2 min.

K’nyt

13. august 2002


Regering vil sikre dansk films fremtid
*Regeringen, der tidligere har varslet en nedskæring på filmstøtten med 40-50 mio. kr., skal ifølge Politiken have foretaget en kovending og vil nu i stedet tilføre dansk film en større støtte. I regeringens finanslovsforslag, der præsenteres senere på ugen, foreslås en styrkelse af dansk filmproduktion og talentudvikling med i hvert fald 100 mio. kr. mere om året i de kommende tre år.
Dansk Filminstitut har fornylig udarbejdet en ny handlingsplan med forslag om ekstra tilskud på 65 mio. kr. om året de kommende tre år.

Litteratur sat i bevægelse
*I går åbnede arrangørerne Litteratur på Scenen for tredje år i træk en litteraturfestival – i år kaldet ‘Lyd + Litteratur’ med fokus på krydsfeltet mellem litteratur og musik. En af intentionerne er at hive litteraturen ud af sine vante rammer og lade den udfolde sig på andre betingelser end oplæsningens. I dag både foredrager og optræder
Niels Lyngsøe på Musikcaféen, Århus. De kommende dage byder bl.a. på Gordon Inc. & Motormand, Pussyland Connection v. Henrik List & Jokeren (fra Den Gale Pose) og rockgruppen Limp. Løber til fredag. Mere info: www.lips.dk

Koolhaas foreslår flod ved Harvard
*Den hollandske og berygtede arkitekt Rem Koolhaas har overdraget Harvard University sin ’master plan’ for verdens største universitets nye besiddelser ovre på den anden side af Charles River i Boston. Institutionen, der forventede et anderledes blik på sin fremtid, har modtaget et forslag, der sikrer, at nye studerende på campus ikke får et andet postnummer end deres medstuderende på den ’rigtige’ side af floden – som blev de forvist til Sibirien.
Ifølge Koolhaas’ såkaldte ’Moses plan’ bør floden flyttes, så Harvard ikke deles. Som han siger, er Harvards areal lige så stort som downtown Boston og bør tænkes som ’en urban tilstand’. Avisen Boston Globe forventer at forslaget forbliver ved tanken.

Protestrock under EU’s udenrigsministermøde
*I anledning af EU’s udenrigsministermøde træder en række musikere op på scenen 31. august i Musikhuset Elværket, Helsingør. Koncerterne, der ligger i forlængelse af »den største demonstration i årtier«, leveres af Skalar, der lukkede årets Roskilde Festival foran 12.000 tilskuere. Yderlige optræder Zlatko Burics eksperimenterende orkester, T.I.G., Los Retardos, Fuk Polic og Violint.

Peter Laugesen i Vildensky
*Torsdag optræder Peter Laugesen og/med Singvogel på Musik Cafeen, Århus. Sinvogel består af to medlemmer af det hedengange skrammelpunkband Vildensky, én medstifter af Klüvers Big Band og én forhenværende gademusikant.
Loppen, Christiania, 17. august og Studenterhuset, Aalborg, 5. oktober.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu