Læsetid: 2 min.

K'NYT

17. august 2002


Prisregn i Odense
*Fredag aften var det Jesper Jargil (foto), der løb af med Odense Film Festivals National Grand Prix for sin dokumentarfilm om dogme, De lutrede. Prisen ledsages af 25.000 kr. Norske Pjotr Sapegins animationsfilm Aria fik også 25.000 kr. og Grand Prix som bedste udenlandske film. Bedste portrætfilm blev Jytte Rex’ Palle Nielsen – mig skal intet fattes, mens Pernille Fischer Christensens Habibti – min elskede fik prisen som bedste novellefilm. Bedste dokumentarfilm blev Ivars Silis’ Andala og Sofiannguaq, som ifølge juryen er »i sjælden grad bevægende i skildringen af nogle menneskers valg af usædvanlige livsvilkår.« Se øvrige prisvindere på www.filmfestival.dk. cmc

Friluftsrave ved Langebro
*Islands Brygge, som med sit nye badebassin har fået københavnernes bevågenhed, kan i dag fra kl. 15 byde på ’fri elektronisk hyggerave’. Det er den internetbaserede musikleverandør Datanom, der inviterer til koncert med blandt andet Massimo, Kim Hiorthøy, Prins Esso (også kendt som Bjørn Svin) og flere i skyggen fra det omvendte skib, der står ved vandkanten på Bryggen.
Til aftenens efterfest i Stengade 30 kan man fra kl. 22.52 blandt andet opleve den ekstremistiske amerikanske økokunstner Chris Korda, der er kendt for at anbefale selvmord som middel mod overbefolkning, men også leverer elektronisk musikshow. Mere på www.datanom.comlfk

Designvision i København
*Torsdag var der stiftelsesreception for det ambitiøse designprogram, Index. Index skal gøre Danmark til et foregangsland for internationalt design, ved at fokusere på åbenhed og humanisme. Hvert fjerde år, begyndende i 2005, skal der være et designarrangement på internationalt niveau i København, hvor designbegrebet ses i en ny bredere belysning. Besøg den ret orange hjemmeside: www.index2005.dk. mam

Oplæsning i Huset
*Søndag kl. 20 er der oplæsning af et udvalg af Forlaget Basilisks forfattere i Huset, Rådhusstræde 13. Der vil blandt andet blive læst op af tekster af Ron Padgett, Lewis Carroll, Martin Larsen, John Ashbery og Kenneth Koch. Arrangementet er gratis.

Kunstnerisk modstand
*Tre kulturinstitutioner i Århus er gået sammen om et samarbejde, for at modvirke manglen på bevillinger til det kunstneriske miljø i Århus. Kulturcenter Huset, kunstnersammenslutningen Pappagallo og Entré Scenen har etableret et produktionsfællesskab, der skal stille faciliteter og knowhow til rådighed for alle kunstarter.

Dansk musikfremstød
*Dansk musik er for tredje dag i træk repræsenteret på musikmessen Popkomm i Köln, som slutter i dag, når Nekromantix spiller på Underground 20.30. Blandt de øvrige danske navne, der har spillet er Saybia, Susi Hyldgaard og Baby Woodrose.

Verdenslitteratur på Møn
*I dag fra 14-19 vil islandske Eimar Màr Gudmundsson møde sit danske publikum på ved Den Europæiske Teaterskole Rødkilde på Møn. Desuden vil filmatiseringen af hans roman Universitetets Engle blivet vist i Stege Bio og en buffet vil blive serveret. Billetbestilling kan ske via Møns folkebibliotek på tlf. 55 81 43 54 eller på mail bib@moensbib.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her