Læsetid: 1 min.

K'NYT

14. august 2002


Dansk dokumentar om Dalai Lama
*Den danske dokumentarfilm The Power of Truth – according to Dalai Lama af Irene Greve har på The Wine Country Festival modtaget en pris for fred og kulturel forståelse. I filmen, der gik i de danske biografer sidste vinter, deltager såvel Per Stig Møller, Peter Bastian og Richard Gere.

Britiske akademikere flittige hashrygere
*En ny undersøgelse viser, at 72 procent af de britiske akademikere mellem 18 og 35 år ryger hash – hvoraf 48 procent arbejder i it-branchen. Undersøgelsen, der er foretaget af TongueWag, er dog baseret på kun 1.000 akademikeres udtalelser. ITavisen.no mener, at »ingenting tyder på, at de, der ikke ryger hash, er mere produktive, end de der gør.« I undersøgelsen konkluderes sågar, at jo mere mentalt krævende et job er, desto større mulighed er der for, at den der bestrider stillingen konsumerer hash eller andre cannabis-produkter. I Storbritannien er cannabis til privat forbrug for nylig blevet legaliseret.

Lancerer ny net-butik
*De to internetboghandlere Stop4you.com og Saxo.dk er gået sammen under navnet Saxo.com, der tilbyder adgang til bøger på engelsk, svensk og dansk. Med mere end 1,6 mio. titler er Saxo.com Danmarks største internetboghandel.

Marc Bolan glammer stadig
*Fredag afholdes den fjerde Marc Bolan Event i det underjordiske galleri Filliong i Mejlgade 24, Århus, hvor man efterfølgende kan se en udstilling om
T Rex’ sanger, der omkom i en bilulykke for 25 år siden. Udover bl.a. en flig af et håndklæde, hvori Bolans sved i sin tid aflejredes, vises 5. september filmen Born to Boogie på storskærm.

Carroll-breve og Larsen-anagrammer
*Nu på søndag er der gratis oplæsning på Huset, Rådhusstræde 13, med Ron Padgett. Derudover kan man bl.a. høre Lars Frost, der har oversat et par lumske Lewis Carroll-breve, og Martin Larsen, der har fyldt et B16 hæfte med anagrammer og sammen med Pejk Malinovski oversat en samling af John
Ashbery’s seneste digte.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her