Læsetid: 1 min.

Om en kunstner, der smutter

14. august 2002

I forbindelse med skulptøren Kirsten Ortweds retrospektive udstilling på Nordjyllands Kunstmuseum udgives nu et katalog, En samling en kunstner, med tre essays om hendes værk. Den tyske kunsthistoriker Kronjäger opholder sig bl.a. ved, hvorledes Ortweds interesse for gulvet og rummet ender i en ’besættelse af væggen’ (Foto: Kirsten Ortwed: Uden titel, 1984). Den danske kunstner Troels Wörsel går mere forsigt til værks. Han overvejer i begyndelsen af sit essay »om man skal begynde med indledningen eller indlede med beyndelsen.« Kataloget, der kredser om Ortweds uhåndgribelige størrelser, er på 88 sider og illustreret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her