Læsetid: 1 min.

Millers andet svar

5. august 2002

Under 50’ernes McCarthyisme, hvor sågar tidligere nazister blev gennet ind i amerikanske laboratorier i kampen mod hver en venstredrejet bevægelse, blev forfatteren Arthur Miller og hans kreds udsat for censur og diskrimination. I et essay konstaterer han: »Vi levede i en kunstform.« Ikke desto mindre følte Miller sig ude af stand til at reflektere tilstanden absurdistisk eller surrealistisk. I stedet søgte han et moralsk teater »til virkeliggørelse af livet, håndgribeligt og strukturret.« Et udvalg af hans essays kan nu fås i forlaget Methuens The Crucible in History and other essays (10 pund).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her