Læsetid: 3 min.

Sagt og skrevet

30. august 2002


(2. sektion)

*Med deres kommunistiske propaganda og infiltrering af alt fra studenterorganisationer over fredsbevægelser til fagforeninger gjorde de kommunistisk uddannede mennesker deres til at undergrave Danmark.
Jesper Schou Hansen, dav. Folketingskandidat (V), Jyllands-Posten,
7. september 2001

*Der er grund til at lykønske og samtidig takke på det inderligste de kloge og besindige officerer, der som en selvfølge kunne se, at kommunister i forsvaret udgjorde en sikkerhedsrisiko.
Ledende artikel, Jyllands-Posten, 29. august 2001

*Den yderste venstrefløj er forarget, og moralsk forargelse er altid stærkest hos den, der har mest brug for moral. Det er denne tidligere DDR-venneforsamling, som har gjort sit yderste for at forhindre et (rets)opgør med denne venstrefløj, og som fik det konverteret til en undersøgelse af PET, der nu lufter sin forargelse over, at sagen i det hele taget er blevet undersøgt.
Stig Jørgensen, professor, dr. jur., B.T., 9. juni 2000

*Det ville da være synd, at det ikke kom frem, at nok var den danske venstrefløj måske ikke helt så patriotisk herhjemme, som den kunne have været; men i Sovjet og Warszawapagt-landene stod den da i hvert fad last og brast med de undertrykte mod tyrannerne.
Tidligere generalmajor K.G.H. Hillingsø, Berlingske Tidende, 15. januar 2000

*Er det rimeligt, at den venstrefløj, der under Den Kolde Krig flirtede med de totalitære regimer i Øst og fantaserede om voldelig revolution, nu skal have held til at sende egne historiske aktiviteter ud i total glemsel – mens PET skal granskes?
Anders Fogh Rasmussen, dav. oppositionsleder, Berlingske Tidende, 15. maj 1999

*Det ville være befriende, hvis man kunne få renset luften. At få afmystificeret for hele den paranoide venstrefløj, der troede sig aflyttede alle sammen, og få renset ud i højrefløjens forskruede formodninger om venstrefløjen.
Preben Wilhjelm, tidl. retsordfører for VS, Berlingske Tidende, 23. april 1999

*Hele projektet med Søren Krarup og Jesper Langballe som ideologiske ophavsmænd og Bent Jensen som leder siger mere om de borgerlige partiers nutid, end det nogensinde vil komme til at kunne sige om venstrefløjens fortid.
Pernille Frahm, SF, Jyllands-Posten, 26. august 2002

*Det er muligt, at en undersøgelse vil kunne afdække enkelte danskere, som er blevet forsøgt hvervet af østmagten, og hvor PET fik afværget det. Men den store spion tror jeg ikke på, for så var han fundet. Derfor kan undersøgelsen let udvikle sig til en gabestok, hvor nogle enkeltpersoner skal hænges ud for udtalelser, der ligger 20 år tilbage i tiden. Det, synes jeg er hamrende usympatisk.
Frank Jensen, tidl. justitsminister, Jyllands-Posten, 25. august 2002

*Det er en misforståelse, når nogle tror, at vi udelukkende beskæftiger os med PET’s rolle set i et strengt juridisk lys. I vores kommissorium står det tydeligt, at vi også skal levere en bred historisk beskrivelse af de politiske miljøer, som efterretningstjenesten interesserede sig for. Det er vi i fuld gang med.
Leif Aamand, formand for PET-kommissionen, Jyllands-Posten 20. august 2002

*At bearbejde historien – også den nyere – er sundt i ethvert samfund. Men den naturlige og livlige debat, som de, der har noget i klemme ofte, har forsøgt at bremse med hysteriske henvisninger til, at den er ’en heksejagt’, skulle nødig ende med, at vi faktisk fik noget, der ligner. Regeringen, der rummer i hvert fald et par medlemmer, der kan bryste sig af at have ført den debat dengang, den var virkelig påtrængende, har forhåbentlig noget bedre i tankerne.
Ledende artikel, Politiken, 18. august 2002

*Letsindige og forblændede ytringer er en grundlovssikret ret, som det står alle politiske fløje frit for at benytte. Det kan godt være, at Fogh taler for en borgerlighed, der er bitter over, at den ikke fik modsagt mere, mens tid var. Men det berettiger ikke til at bruge statsapparatet til at fastslå det, man gerne ville have sagt, som historiens dom.
Ledende artikel, Information, 20. august 2002

*Ina Rohde rammer plet i sin karakteristik af og forklaring på DKP’s og venstrefløjens had til dem, der dengang og senere har afsløret dem med bukserne nede: De er sgu da til at brække sig over, alle disseher sammenklikkede, tungrumpede, fisefordæktfrisindede aldrende rosere, som hele tiden skriver og taler om hinanden og forsøger at rehabilitere sig selv og hinanden ved at koncentrere deres dårlige samvitighed og had mod deres kritikere.
Bent Jensen, historiker, i sin anmeldelse i Jyllands-Posten af Niels Barfoeds ’I Unåde’, 30. september 2001

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her