Læsetid: 1 min.

Sort humor i Videbæk

Poul Nyrup Rasmussen fik lagt en dæmper på den interne uro
14. august 2002

»Oppe i Nordjylland tror de, at branding er noget med brandmærker. Det var bare en af de galgenhumoristiske kommentarer, som trods alt fik smilene frem hos socialdemokraterne på sommergruppemødet, der begyndte i går i Videbæk.
Kommentaren var rettet mod det forkromede oplæg til en ny partistruktur, som blev lanceret hen over weekenden. Socialdemokratiet skal være et brand og rosen skal nytænkes hed det blandt andet i en konsulentrapport.
»Jeg syntes, vi skal lytte mere til, hvad folk siger, end til, hvad et reklamebureau siger,« sagde Svend Auken før mødet, og tilføjede, at han egentlig gerne vil beholde rosen som symbol.
Poul Nyrup Rasmussen var da også hurtig til at nedtone det ambitiøse oplæg, da han allerede før eftermiddagens diskussion slog fast, at rosen ikke forsvinder. Han fastslog også, at de 30 socialdemokratiske spydspidser, som rapporten anbefaler, at partiet uddanner, skal have partibogen i orden.

Ingen undsigelse
Dermed fik Nyrup lagt en dæmper på den del af folketingsgruppen, som frygtede, at partiet var ved at undsige rødderne, eller som Jens Peter Vernersen sagde:
»Markedsføring er kun noget man kan lægge oven på politiske udspil.«
Partiformanden havde i det hele taget flere ting, som han skulle forklare på mødet. Striden om ordførerposten var een af dem.
»Den kunstneriske værdi er til 03. Det er en hån mod gruppen, at vi skal informeres gennem pressen,« sagde Lone Møller.
Nyrup havde forsøgt at køre Henrik Sass Larsen i stilling som politisk ordfører, men efter et døgns debat blev det fredag klart, at han ikke var klar til at tage en snæver afstemning på gårsdagens sommermøde. I stedet endte konstitueringen med en mikroskopisk udskiftning på ordførerpladserne. Sundhedsordfører Lone Møller blev efter eget ønske afløst af Sophie Hæstorp og Jytte Andersen fik valgt Mette Frederiksen som sin afløser på kulturordførerposten.
Begge rent kosmetiske ændringer, selv om alle de forsamlede socialdemokrater var enige om, at fornyelsesprocessen skal i gang, men som Lone Møller sagde: »Jeg er ved at knække mig over, at fornyelse går på alder.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her