Læsetid: 2 min.

Film i tv

12. september 2002

To uger i Rom
*Et herligt hysterisk melodrama om filmfolk på randen af sammenbrud i Rom. Kirk Douglas spiller en Hollywoodstjerne i dyb krise, Cyd Charisse hans nymfomane kone, Edward G. Robinson en veteran-instruktør på vej ned og George Hamilton et surmulende stjernefrø.
Vi er i 1962, hvor alle i det landflygtige amerikanske filmmiljø agerer, som om de er trådt ud af Fellinis Det søde liv, ikke mindst når de deltager i orgier. Men det skal siges, at der er mere liv og kulør i instruktøren Vincente Minnellis orgier end i Fellinis. Minnellis navn forbindes oftest med nogle af de bedste musicals i Hollywoods historie, men han var en alsidig, raffineret stilist, også når han som her kastede sig hovedkuls ud i det neurotiske melodrama efter en Irwin Shaw-roman. Filmen blev i øvrigt stærkt beklippet af pengemænd, angiveligt af moralske årsager.
Two Weeks in Another Town. TCM, kl. 20.00-22.00

Cape fear
*Genindspilninger kan være trælse, men af og til får originalen et gevaldigt spark bagi. Det skete, da Martin Scorsese i 1991 fik fingre i den gamle 1960‘er-thriller Cape Fear, instrueret af den netop afdøde Lee Thompson og med Robert Mitchum som en spektakulært infam skurk.
Scorsese gav Robert De Niro skurkerollen – og placerede Mitchum i en lille birolle som et anerkendende nik til forgængeren. De Niro er den inkarnerede djævel Max Cady, der vender tilbage til friheden efter 14 år i fængsel og opsøger den sagfører, som – alt for ringe – forsvarede ham i sin tid.
Cady rummer i sin hævnende psykopat-sjæl adskillige personligheder at gøre ondt med, og Scorsese smider alle hæmninger i denne på én gang kulørte og sært påtrængende mareridts-historie om ondskabens mange ansigter og kernefamiliens skrøbelige fundament. Mesterinstrukrøren fortæller med med større drive i selve historien end normalt. Og den smuldrende kæmpe Nick Nolte er perfekt som moralsk flosset sagfører. Filmen er desuden stærkt rollebesat med Jessica Lange, Juliette Lewis og Illena Dougles som kvinderne, der
terroriseres af den snarrådige Cady.
TV3+, kl. 21.00-23.20

True crime
*Alderen kan være tung at bære for en action-helt, men Clint Eastwood løser problemet med elegance. Han instruerer sig selv i denne konventionelle, men spændende historie, hvor han spiller en lettere udbrændt reporter, der opdager, at den dødsdømte fange, han skal interviewe, er uskyldig. – Filmen er fra 1999, så Eastwood var 68 år, da filmen blev optaget, men han lader sig stadig se med blottet bryst i elskerinde-senge. Vægten ligger dog mindre på selvforherligelse end på effektiv afvikling af en historie, hvor mange gode navne bidrager. Deriblandt James Woods som Eastwoods kyniske redaktør, der udmønter sin professionalisme i ordene: »De sager, vi tager op, er bare det lort, vi bruger som påskud for at bringe gode historier.«

TvDanmark, kl. 21.00-23.30

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her