Læsetid: 2 min.

Klip

27. september 2002

(2. sektion)

*Anders Thomas Jensen nøjes ikke med at stå som forfatter til øjeblikkets filmhit Elsker dig for evigt, samtidig med at han er i fuld gang med sin egen film De grønne slagtere. Han har også en vigtig finger med i spillet på en af de lovende nye film, der nu er blevet startet op ved hjælp af Filminstituttets 60/40-ordning. Den hedder Rembrandt, og Jensen har skrevet manuskriptet sammen med spillefilmsdebutanten Jannik Johansen, der har vist oplagt talent i to novellefilm, En stille død og Afsporet. I den nye film fortæller Johansen og Jensen – inspireret af en virkelig historie – om en far og en søn, der ved en fejltagelse pludselig kommer i besiddelse af et Rembrandt-maleri til en værdi af 100 millioner kroner. Thomas Gammeltoft producerer for Fine & Mellow Productions.

*Hvorfor dog? Det er ens første reaktion ved nyheden om. at Coen-brødrene vil genindspille Alexander Mackendricks klassiske Ealing-komedie fra 1955, Plyds og papegøjer. Den er jo så perfekt, at en nyudgave såre let risikerer at skuffe. Men Coen-brødrene ved jo nok hvad de gør, også når de engagerer Tom Hanks til at spille Alec Guinness’ glansrolle som den ekscentriske bandefører med det imponerende halstørklæde. Handlingen bliver i øvrigt ikke henlagt til London, men til Sydstaterne. Men inden da lægger de travle Coen-brødre sidste hånd på hvad der lyder som et mere Coen-typisk projekt: en sort krimikomedie med Catherine Zeta-Jones som en Los Angeles-golddigger og George Clooney som hendes hårdkogte skilsmissesagfører.

*Nicolas Roeg og operafilm dominerer Cinematekets serier i oktober. Den engelske Roeg startede som fotograf, bl.a. på Truffauts Fahrenheit 451, og udviklede sig siden som en visuelt blændende instruktør. Hans største hit er den nu klassiske Venedig-gyser Rødt chok med Julie Christie og Donald Sutherland. Men Roegs specielle, montage-baserede filmfornemmelse ses også i hypnostisk udfoldelse i film som Walkabout (1971), Manden, som kom ned på jorden (1976) og Bad Timing (1980). Roeg-serien rummer 11 titler, det samme antal som den fine opera-serie, hvor man bl. a. kan se filmen om Zhang Yimous og Zubin Mehtas samarbejde på Turandot, Rosis Carmen, Zeffirellis La Traviata, Loseys Don Giovanni og Powell og Pressburgers Hoffmans eventyr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her