Læsetid: 2 min.

Klip

20. september 2002

(2. sektion)

*Filmpriser Det Europæiske Filmakademi er ved at varme op til deres kommende prisuddeling, European Film Awards 2002, som løber af stabelen i Rom den 7. december. Sidste år var Lone Scherfigs Italiensk for begyndere nomineret som bedste film og Jesper Christensen som bedste skuespiller. Også i år spås dansk film at have gode chancer for at blive nomineret. I hvert fald er både Annette K. Olesens Små ulykker og Susanne Biers dogmefilm Elsker dig for evigt – som lige nu går strygende i de danske biografer – på akademiets liste over nomineringsværdige film. Blandt 300 mulige er i alt 37 film udvalgt til den såkaldte shortlist, der også tæller bl.a. Mike Leighs All or Nothing, Pedro Almodovars Tal til hende og Tom Tykvers Heaven. De endelige nomineringer bliver offentliggjort i begyndelsen af november. CMC

*Flere filmpriser I morgen, lørdag, i Grand Teatret i København sætter juryen på dette års Videomarathon navn på vinderen af et produktionslegat til Zentropa på 150.000 kr. 120 håbefulde filmskabere fra hele Norden, i alderen 14-52 år, deltog i konkurrencen, der strakte sig over 48 timer, hvor de skulle optage og klippe hver deres filmiske fortolkning af emnet kærlighed. De bedste film vises på DR2 den 28. september, og alle 120 bidrag til konkurrencen kan i løbet af det næste års tid ses på
www.videomarathon.dkCMC

*Buster Om 10 dage, den 30. september, åbner Buster, Københavns Internationale Børnefilm Festival, for tredje gang dørene for et forhåbentligt stort publikum af børn og deres voksne. Film fra mere end 20 lande i alle genrer og formater bliver indtil den 6. oktober vist i tre biografer i København, Husets Biograf, Palads og Cinemateket. Den norske Glasskår, der konkurrerer med syv andre børnespillefilm om æren og 50.000 kr. i festivalens hovedkonkurrence, åbner festivalen, og Tomas Villum Jensens Min søsters børn i sneen slutter det hele af ved prisoverrækkelsen den 4. oktober. I løbet af festivalen bliver der tillige sat fokus på dokumentarfilm for børn, en i mange filmkyndiges øjne overset genre, og under overskriften Forbudt for børn vises en række ungdomsfilm, der ikke mindst handler om sex. www.busterfilm.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her