Læsetid: 2 min.

K'NYT

7. september 2002


Rivad
*I juli i år fyldte Viggo Rivad 80 år, og nu kan man opleve en stor retrospektiv udstilling på Danmarks Fotomuseum i Herning. Rivad, der hele sit liv har kørt taxa, for at kunne forblive økonomisk uafhængig, har altid fotograferet mennesker i deres liv, så det forekommer ægte og varmt. Han har selv udvalgt billeder og sammenstillet ophængningen i Herning. mam

Danske bladtegnere i Edinburgh
*19 af Danmarks bedste bladtegnere udstiller i Edinburgh fra den 10. – 30. september. Udstillingen Drawing the Line – Danish Cartoonists on European Integration vises i lokalerne hos en af Skotlands største aviser, The Scotsman. Blandt tegnerne er Roald Als, Gitte Skov, Niels Bo Bojesen, Jørn Villumsen og Poul Holck. Udstillingen er organiseret af Danske Bladtegnere og Det Danske Kulturinstitut i Storbritannien med støtte fra Internationalt Kultursekretariat. The Scotsman ligger på 108 Holyrood Road. Nærmere oplysninger kan fås på Det Danske Institut i Storbritannien på telefon 00441312257189.

RockOn-chef går til DKBmotor
*Ejeren af det konkurstruede musikbureau RockOn, Niels Lindgreen, har – allerede før hans firma eventuelt bliver erklæret konkurs – fået nyt job hos konkurrenten, koncertarrangøren DKBmotor.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra DKBmotor, der bl.a. har navne som Swan Lee, Mew, Savage Rose, Nikolaj Nørlund og Niels Skousen i sin stald. Hovedforretningen er dog koncerter med de store udenlandske navne. DKBmotor står således bag koncerter med bl.a. Suede, Ronan Keating, Alicia Keys, Moby og Bryan Ferry i den kommende tid.
Om hans ansættelse betyder, at DKBmotor også overtager RockOn og dermed forpligtelserne over for kreditorerne, der bl.a. tæller de største danske musiknavne, eller om der bare er tale om et almindeligt ansættelsesforhold, fremgår ikke af pressemeddelelsen.
DKBmotor er ejet af det verdensomspændende reklame- og mediefirma Clear Channel, der herhjemme også står bag bl.a. Radio2 og Radio Uptown.

Ny tradition
*På Masnedøfortet ved Vordingborg er der nu for tredje år i træk en stor efterårsudstilling med samtidskunst. Iår har man valgt at fokusere på Balticum, med udstillingen Trans Visit. Alle værker er skabt til stedet, af en lang række spændende kunstnere fra Sverige, Estland, Letland, Rusland og Tyskland, for ikke at tale om Danmark. Udstillingen er åben fra 7.9 - 27.10 i år. www.transvision.net mam

Outsider Art åbner i Randers
*Kunstretningen Outsider Art får for første gang sit eget museum i Danmark, når Gaia - Museum for Outsider Art åbner i Randers den 13. september. Kunstværkerne på det nye museum er skabt af psykisk udviklingshæmmede. Samtidig er psykisk udviklingshæmmede ansat i museet, museets café og rammeværksted. Outsider Art defineres som kunst skabt af mennesker, der er immune overfor kunstneriske tendenser. Det kan være børn, oprindelige folkeslag eller sindslidende. Derfor er det kunstneriske udtryk ikke påvirket af kunsthistorie eller strømninger i tiden.
Denne form for kunst blev præsenteret for et bredt publikum i 1945 af den franske maler Dubuffet under navnet Art Brut, rå kunst. Det blev brugt som inspirationskilde for internationalt kendte kunstnere som f.eks. Cobragruppen, der også leger med et naivistisk udtryk i streg og farvevalg.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her