Læsetid: 2 min.

K'NYT

5. september 2002


Vidunderbarn a la Vinci på Louisiana
*Louisiana beskriver ham som »en slags musikkens Leonardo da Vinci«, »et vidunderbarn« og »en Rasmus-modsat«. Ikke blot er han pianist på højt niveau, han dyrker også direktion og komposition og kan vælge og vrage blandt opgaver. Fredag 13. september åbner Gianluca Cascioli (1979) Louisianas vinterabonnements-serie med Schumanns Fantasi op. 17 efterfulgt af en ren Chopin afdeling, bl.a. Polonaise 40/1, Grande Valse brilliante op. 18 og Scherzo nr. 2 op. 31.

Kirurgerne kører igen
*Litteraturselskabet Øverste Kirurgiske (ØK) melder sæsonstart. På Lab, Vesterbrogade 107, indvarsles efteråret i aften kl. 20, når Lars Bukdahl læser op af dadaisten Kurt Scwitters. Derefter oplæser Kim Blæsbjerg, Ida Jessen, David Læby, Jens Blendstrup og Thomas Krogsbøl – formodentlig af dem selv.

Ny præsident for Guggenheim
*»Det er et væsentligt øjeblik i amerikansk kulturhistorie,« understreger hr. Conarroe. I januar overdrager han sin tunge post som præsident for John Simon Guggenheim Memorial Foundation, der i år uddelte 6,7 mio. dollar til 184 ansøgere, til litteraturkritikeren og– bid deri mærke – forfatterpoeten, Edward Hirsch. Den kommende præsident, der i 1999 udsendte How to Read a Poem and Fall in Love with Poetry og vandt en stor pris for digtsamlingen Wild Grace (1986), siger til New York Times, at han er »spændt og vildt opsat på udfordringen«. Men han forsikrer, at han vil fortsætte med at skrive poesi: »Det er absolut afgørende for at bevare mit liv som digter.«

’Tirsdag’s tilblivelse udstilles
*Den i New York bosatte tegner Henrik Rehr har netop udgivet sin egen oplevelse af begivenhederne 11. september i tegneserieform. På Københavns Hovedbibliotek kan man til og med 20. september få indblik i tegneserien Tirsdag’s tilblivelse – fra skitse til færdigt produkt. Læs interview med tegneren på www.information.dk

München opgraderet
*Med sine 12.000 kvadratmeter, vurderer The Art Newspaper, at Pinakotehk der Moderne, der åbner 16. september, vil placere München på Tysklandskortet som landets anden »kunst-hovedstad« efter Berlin. Det nye museum, der skal huse visuel kunst fra det 19. og 20. århundrede, er skalamæssigt i samme vægtklasse som Tate Modern og Pompidou Centret. Museet kalder i en presseskrivelse arkitekten Stephen Brunfels bygning for »åben og rummelig arkitektur.« Fra det 20. århundrede kan museet præsentere værker af Bacon, Baselitz, Beuys, Judd, de Kooning, Polke, Twombly og Warhol og samtidskunst af Pipilotti Rist og Jeff Wall.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her