Læsetid: 2 min.

K'NYT

4. september 2002


Qvortups ambitioner
*’Generelt set synes jeg, at politikeres privatliv er mere interessant end man tidligere har antaget i Danmark. I nogle tilfælde er det
relevant at fortælle om politikeres homoseksualitet,’ siger nyudnævnt chefredaktør for Se & Hør, Henrik Qvortrup, i septembernummeret
af Panbladet tln

To priser til ’Jeg er Dina’ i Montreal
*Ole Bornedals film Jeg er Dina, der allerede er set af mere end en halv million i Norden, har vundet to af de store priser på Nordamerikas største filmfestival, World Film Festival, i Montreal. Filmen, der blev vejet og fundet for let til festivalerne i Berlin og Cannes og herhjemme fik en blandet modtagelse, blev natten til tirsdag tildelt publikumsprisen, mens hovedrolleindehaveren, svenske Maria Bonnevie, modtog prisen som bedste skuespillerinde. Filmens norske producent, Axel Helgeland, forventer, at den nordisk-tyske produktion nu er sikret opmærksomhed verden over. ritzau

238 år gammel barok genskabt
*Mandag invier dronning Margrethe det 238 år gamle barokanlæg ved Fredensborg Slotshave, Nordmandsdalen, hvor Frederik V yndede at slentre. Anlægget, som har taget år at renovere, er udformet som et amfiteater med tre terrasser og en søjle i midten. På terrasserne står 70 skulpturer forestillende norske og færøske bønder, fiskere og andet godtfolk. Åbningen følges op med bogudgivelse og udstilling. ritzau

Hacker skriver hacker-fiktion
*38-årige Kevin Mitnick blev i januar 2000 prøveløsladt efter at have afsonet en fem-årig straf for hacking – på betingelse af, at han ikke nærmer sig software. Dog har han fået lov at låne en u-opkoblet pc, hvorpå han nu har skrevet bogen The Art of Deception – Controlling the Human Elment of Security – en samling små, elaborerende og – påpeger han – fiktive noveller i genren ’hvorledes man skaffer sig adgang til virksomheders følsomste oplysninger m.m.’
Mitnick, der over en tre-årig periode havde FBI i hælene, betragter sikkerhedseksperter som sin primære målgruppe.

Film fra Syd for sidste gang
*Når festivalen Film fra Syd fredag åbner i København med latinamerikansk film som tema er det for både ottende og sidste gang.
»Vi havde et budget på ca. 860.000 kr., men måtte til sidst lave festivalen for det halve,« fortæller arrangøren Palle Vedel, der ikke er sen til at give den borgerlige regerings nedskæringspolitik en del af skylden.
»Vi kan mærke en tydelig afsmitning hele vejen gennem systemet, som betyder, at en række af de offentlige og halvoffentlige tilskud, vi tidligere har modtaget, enten er væk eller kraftigt reduceret.« Billetsalget til festivalen, der viser film i København, Århus, Aalborg og Odense, plejer at være 6.-8000.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her