Læsetid: 2 min.

K'NYT

3. september 2002


Nye kunstnere på finansloven
*Af et aktstykke i Folketingets finanslovsforslag fremgår det, at seks kunstnere efter Halfdan Rasmussens bortgang kan modtage livsvarige ydelser på finansloven. Og med Astrid Henning Jensen, Villy Sørensen og Uffe Erling Harders dødsfald kan yderligere tre få del i støtten. Statens Kunstfond har bl.a. anbefalet Gabriel Axel, Rolf Gjedsted, Janina Katz og Eske K. Mathiesen. Kulturministeren bakker op om anbefalingerne til de livsvarige ydelser med et maksimalt grundbeløb på 110.000 kr.

Kabul som kreativt brændpunkt
*Kunstnerne og tænkerne er p.g.a. høj husleje og teknologiske hjælpemidler blevet drevet ud af London og Paris, skal man tro Newsweek. Og de er i stedet flyttet ind i mindre samfund over hele verden, skal man atter tro Newsweek. Men det mener The Guardian, at man ikke blindt bør gøre, for Newsweeks bud på nye kreative brændpunkter kunne af udenforstående beskrives »overraskende, hvis ikke ekcentriske.« På hot-listen finder man Cape Town, Zhongguancun, Kabul og Newcastle-Gateshead.

Domingo ser gerne Lucas i Bayreuth
*Står det til tenoren Placido Domingo skal ikke blot Lars von Trier opsætte Richard Wagners Ringen ved festspillene i Bayreuth i 2006. Ifølge Aftenposten mener Domingo også, at Star Wars-instruktøren, George Lucas, er mand for en sådan opgave.

Strejke på DR rammer festival
*Radiofestivalen Radio Days 02 er flyttet fra september til 25. - 26. januar, da DR er ramt af strejke og lockout. Festivalen byder på en blanding af foredrag, debat, wokshops og som noget nyt: »Et par af radioverdenens koryfæer.«

Priser til ’Drengene fra Vollsmose’
*Under lørdagens TV-festival blev årets 16 tv-priser uddelt - fremover kaldet Otto’er efter Hr. Leisner. Et nyoprettet TV-Akademi uddelte 12 programpriser, bl.a. til Thomas Heurlins ’Dømt til at være far’ som Årets Dokumentarprogram og ’Drengene fra Vollsmose’, der også fik Brancheprisen, som årets dokumentarserie. DR’s ’Rejseholdet’ blev tildelt Dramaprisen og seriens Mads Mikkelsen blev ved en Gallupafstemning kåret som årets tv-skuespiller. I kategoerien Årets Realityprogram løb ’Popstars’ med hæderen.

Sandflugtsmuseum tilsandet
*Sandflugtsmuseet på Rubjerg Knude i Vendsyssel, der bl.a. har til opgave at formidle sanflugtens historie, er nu endeligt blevet oversandet af sandflugten i en sådan grad, at det søndag måtte lukke. Et nyt museum forventes dog snart, at se dagens lys på den nærliggende Jens Thomsens Gård.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her