Læsetid: 2 min.

K'NYT

24. september 2002


Damien Hirst undskylder
*Damien Hirst, engelsk kunstner og enfant terrible, kryber nu til korset efter forrige uges udtalelser om, at terrorangrebet 11. september besidder en visuel skønhed, der giver det en kunstnerisk værdi, som man burde gratulere udøverne for. I en officiel undskyldning i Herald Tribune udtaler Hirst: »Som menneske og kunstner i den civiliserede verden værdsætter jeg menneskelivet over alt andet, og jeg fordømmer mord og terrorisme af enhver art.«

Livet og døden på Glyptoteket
*Landsforeningen Liv & Død inviterer i morgen klokken 19 til debatmøde på Glyptoteket under overskriften, »Tanker om livet og døden«. Et panel bestående af blandt andre forfatter og teolog, Johannes Møllehave og formand for Etisk råd, Erling Tiedemann vil debattere danskernes forhold til døden.

Forfatteraften på Statsbiblioteket
*Statsbiblioteket i Århus fejrer i år sin 100-års fødselsdag, og har i den anledning inviteret en række fremtrædende danske forfattere til at komponere en oplæsning ud fra deres tolkning af ordet bibliotek. I aften klokken 19.30 tilfalder opgaven Tage Skou-Hansen, Svend Åge Madsen og Pia Juul. Entré 100 kroner.

Superhelte i Rackham
*I det femte nummer af det grundige danske tegneserietidsskrift Rackham er temaet superhelte, og i det dokumenteres det bl.a., at den tidlige Superman var en revolutionær hævner! Desuden en retrospektiv artikel om den visionære tegner Jack Kirby, og et aggressivt »tegneserieessay«, der afslører vor statsministers hemmelige dobbeltliv. Rackham er nu også på nettet på www.rackham.dk, hvorfra bladet kan bestilles.
paw

Kreativitet i dansk film
*Enhver tale om krise inden for dansk film blev effektivt manet i jorden under dette års prisuddeling ved kortfilmkonkurrencen www.videomarathon.dk. I hvert fald hvis krisen angår talentmassen. Vinderen, 22-årige Anders Malmberg, har lavet et troværdigt portræt af en social tabers tanker og fantasier om kærlighed – emnet for dette års konkurrence. Selvom billedkvaliteten er ulidelig, er hjemmesiden et besøg værd for den, der vil holde sig ajour med kærlighedshistorier i dansk film.

Stormestre i Faaborg
*I den kommende weekend er Sparekassen Faaborg sponsor for en på de kanter usædvanlig stærk skakturnering. Det er lykkedes arrangørerne at lokke stormestrene Henrik Danielsen og Carsten Høi til det sydfynske, og da turneringen også har deltagelse af en række andre stærke deltagere som f.eks. de danske internationale mestre Steffen Pedersen, Karsten Rasmussen og Lars Borgbjerggaard, når man op på et ratinggennemsnit et pænt stykke over de 2300.
P.D.
www.faaborgskakklub.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her