Læsetid: 2 min.

K'NYT

12. september 2002


Kunstpolitikken til debat
*Forfatteren Ib Michael og billedkunstneren Bjørn Nørgaard er blandt de diskussionslystne kunstnere, der i dag klokken 15.oo møder en række medlemmer af Folketingets Kulturudvalg til debat. Johannes Riis åbner paneldiskussionen under overskriften »Kunstpolitikkens betydning for samfundsudviklingen«. Der er gratis adgang til arrangementet fra kl. 14.30 i Den Frie Udstillings bygning på Oslo Plads.

Bush video flyttet til nyt link
*I gårsdagens artikel af Asger Liebst om præsident Bushs seks sorte minutter efter beskeden om WTC henvistes til et link, hvor en video-optagelse af hændelsen kunne hentes. Linket er i mellemtiden gået dødt, hvilket sært nok sker jævnligt for servere med netop denne mærkværdige private videooptagelse. Prøv i stedet dette link: http://globalfreepress.com/911/mov/scsb.bush.mov

Skøn som en sønderskudt skyskraber?
*I et interview på BBC News Online udtaler den kontroversielle britiske kunstner, Damien Hirst, at man burde lykønske terroristerne fra 11. september for deres opfindsomhed. Hirst beskriver synet af flyene, der eksploderer i Twin Towers som »visuelt forbløffende«, hvilket de fleste fornægter.
Hirst, som ellers er kendt for sine provokerende nye tanker, er dog ikke den første, der lægger denne vinkel på 11. september. Den tyske komponist, Karlheinz Stockhausen, vakte nemlig furore kort efter begivenhederne sidste år, da han omtalte angrebets kunstneriske potentiale.

I byen med Mylle
*Jørgen de Mylius agerer fredag aften musikhistorisk guide, når AOF Hvidovre inviterer til danseaften i København. Turen starter på Vesterbros Torv kl. 17.00 og går blandt andet til Dansetten, Kisbye i Kødbyen, Hithouse og Jomfruburet.
Mylius vil undervejs berette om dansestederne, musikken og publikum. Den festlige kulminationen bliver middag – rejecocktail og kalkunbryst med appelsinsauce – og efterfølgende dans til nostalgiske toner på Den Røde Pimpernel.
Yderligere information fås på tlf. 36390000

Dogmebrødrene præciserer
*Efter den megen diskussion om Dogmereglerne og deres efterlevelse har de fire Dogmebrødre, Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Søren Kragh-Jacobsen og Kristian Levring udsendt en pressemeddelelse, hvor de understreger, at det udelukkende påhviler filmens instruktør at afgøre (»på tro og love«) om en film kan betragtes som en Dogmefilm.
Brødrene opfordrer til »selvjustits fra instruktørens side og allervigtigst, til justits fra medier og publikums side.
Dogme 95 er stadig ment som et utvetydigt regelsæt,« indskærpes det, hvis nogle skulle have glemt det. Hvad nogle åbenbart har.Pim.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her