Læsetid: 2 min.

Småborgeren er løs

23. september 2002

Spot
Drømmen er forbi. Det er ikke, fordi han blev skudt i december i New York. For Hassan er ikke John Lennon, men drømmen er forbi. Og som Lennon sagde: »Drømmen er forbi: Hvad kan jeg sige?«
Hvad kan Hassan sige? Som massør for de svenske sportsstjerner under OL har han tre gange hilst på den svenske konge Carl Gustaf. Som fysioterapeut har han gnedet og gnedet Andy Garcia på panden til den dyre hovedpine forsvandt. Og Hassan har ifølge tv3’s hjemmeside engang forstuvet sin lillefinger »ved noget så simpelt som at køre en trillebør«. I 1998 blev Hassan nummer syv i Ekstra Bladets kåring af Danmarks lækreste mand.
Men alt det kunne Hassan ikke bruge til en skid. For Hassan blev stemt hjem fra den DEFINITIVE udgave af Robinson som kører definitivt hver mandag aften på tv3. Og så hjælper det ingenting, at hans datter er på landsholdet i håndbold, og at Hassan en gang har været på fisketur med Jack Lemmon. For i den klasseløse leg tæller indkomst, netværk og bedrifter ingenting. Det eneste, der tæller, er afstemningen i ø-rådet, hvor deltagerne afgør, hvem der har klaret sig bedst i det rå autentiske uregulerede liv på den øde ø. Man stemmer, og Hassan blev stemt hjem. Han er fyrre og færdig i den definitive udgave af Robinson.
Hvad kan han sige? Billed- og tv.magasinet Her&Nu sagde sandheden: »Robinsons stærkeste mand blev den svageste i det taktiske spil.«

Robinson handler om virkeligheden, som den i virkeligheden er. Hvad kan danskere på en øde ø? Det er ufatteligt livsbekræftende. Det er som en sang af Poul Krebs, som Preben Elkjær der prikker bolden og flyver over den fremstormende Jean-Marie Pfaffs fremskudte knopper og lander og slår en kolbøtte og rejser sig igen med knyttede næver. De fleste vil føle, at de lever.
Småborgeren befriet fra sin lille borg. Småborgeren sluppet løs uden tøj på. Der er en øde ø for kvinderne og en øde ø for mændene. Mændene har skrevet en herligt politisk ukorrekt sang om sig selv:
»Hvad skal vi med kvinder, de er bare til besvær,
hvad skal vi med kvinder, vi er meget mere værd,
Vi har helikopter og en strand med lækker sand,
og vi sparker røv, for vores høvding hedder Dan.«
Og Dan kalder mulatten Martin for ’lille sorte sambo.’ Og sidste gang fik høvding Dan fisse. Det sagde han i hvert fald til SE og HØR:»Nada og jeg havde skøn sex.« Men Nada benægtede: »Nej, vi havde ikke sex.« Men Nada og Dan er blevet forlovede. På den øde ø. Og bryllupskjolen skal syes af Henrik Hviid, der også designede Alexandras kjole. Og biker-Jens lavede forlovelsesringe af tov, han fandt på stranden. Den eneste, der aldrig bliver stemt hjem, er Biedermeier. Han lever i alle. Småborgeren bestemmer på øde ø. Se det i aften på tv3 kl 20:00. Det er ikke en drøm, og det er ikke forbi.

*Robinson – Det endelige opgør
TV3, kl. 20.00

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her