Læsetid: 2 min.

Film i tv

15. oktober 2002

Uvejrsøen Key Largo
*Humphrey Bogart og Lauren Bacall er fuldt forståeligt blandt Hollywood-kanalen TCM’s yndlinge. Og selvfølgelig kommer man ikke komme udenom John Hustons fortættede hotel-drama fra 1948, der bygger på et teaterstykke af Maxwell Anderson, men trods få locations, alligevel har filmisk liv og spændstighed.
Bogart spiller en desillusioneret Anden Verdenskrigs-veteran, der indvikles i et højspændt drama på en lille ø ud for Florida. Mens et uvejr truer i det ikke alt for fjerne, terroriserer Edgar G. Robinsons afdankede, men viljestærke gangster en lille gruppe forkomne personer på et forfaldent hotel.
Filmen vil sige seriøse ting om tabte illusioner, politisk korruption og gangstervælde og har derfor ikke den store plads til Bogart og Bacall i vittigt samspil. Det er ikke langt fra, at nogle ældre karakterskuespillere løber med filmen: Edgar G. Robinsons tyranniske gangster, som introduceres cigarrygende i badekarret, hvorfra han fjernstyrer begivenhederne. Og hans fordrukne, forpinte kæreste, spillet så nøgent sandt af Claire Trevor, at det indbragte hende en Oscar for bedste birolle-præstation.
Key Largo. TCM,
kl. 20.00-22.00

Det kære København
*Et kønt vue over et snesmykket Gammel Strand er desværre næsten det eneste, man ser til det kære København anno 1943 i denne snakkesalige folkekomedie om kyniske forretningsmænd i clinch med en traditionsrig skotøjsfabrik ledet af anderledes brave folk.
Til gengæld dvæles der vellystigt ved cognac- og likørflasker med henblik på det spiritusrationerede biografpublikum under Besættelsen. Svend Methling har instrueret med pænt håndværk, og Erni Arneson, Gunnar Lauring og Johannes Meyer sørger for, at Svend Rindoms manuskript ikke synker helt i grus.
DK4, kl. 20.30-21.45

Never Say Never Again
*Ska’ det være Bond, så la’ det være dette come-back for Sean Connery i rollen. I 1983 var det 12 år siden, han havde optrådt som Bond – en gennembrudsrolle, der på et tidspunkt truede med at sætte ham i bås og stille sig i vejen for den anderledes varierede karriere, han helst ville have – og også fik.
Never Say Never Again er en Jame Bond-film de luxe, både hvad angår instruktør og medvirkende. Instruktøren Irvin Kershner er kendt for Stjernekrigs-filmen Imperiet slår igen, men også for dramaer som Altid i stødet med selvsamme Connery og Loving med George Segal.
Men historiens genbrug af den tidligere Bond-film Thunderball trækker rigeligt længe ud.
En lyssky Spectre-organistion går efter verdensherredømmet, denne gang ved at tilegne sig to krydsermissiler fra det amerikanske forsvar. Så Bond har mere end nok at se til, også i Monte Carlo-casinoets afdeling for videospil (noget splinternyt dengang).
Connerys humor og selvironi fornægter sig ikke. I starten går han i genoptræning og får ordre fra faderfiguren M, der nu er blevet yngre end sin undergivne. Men med Shakespeare kunne Bond sige: »Ripeness is all!«
TV3, kl. 21.00-23.30

mopi@Information.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her