Læsetid: 2 min.

Film i tv

24. oktober 2002

Ziegfeld Girl
*Har man smag for Hollywood-film med stort H, altså fra den tid, da filmbyen dyrkede glamour, melodrama, musiknumre og dejlige piger på det mest skamløse, er dette overflødighedshorn af en MGM-produktion fra 1941 sagen.
Her får man tre af de dejligste MGM-piger – Judy Garland, Lana Turner og Hedy Lamarr – som optrædende i datidens store Broadway-kransekageshow
Ziegfeld Follies. Men man er selvfølgelig ikke efterstræbt og afklædt Ziegfeld Girl uden at bøde for det – og de tre piger har deres hyr med de faste fyre.
Filmens højdepunkter er dansenumre sat op af Busby Berkeley og to sangindslag med Judy Garland.
TCM, kl. 17.30-20.00

Arsenik og gamle kniplinger
*Frank Capras 1941-udgave af denne uopslidelige traver er veloplagt grovkornet. Capra havde dengang en Hollywood-status nogenlunde svarende til den, Steven Spielberg har i dag, så Capra kunne få de bedste skuespillere til sit farce-frikvarter fra mere forpligtende opgaver.
Cary Grant slår sig gevaldigt løs som den lettere desperate nevø, der opdager, at hans to harmløse tanter forgiver mænd på stribe. Men det er Peter Lorre og Raymond Massey, som spiller de fleste komiske trumfkort ud som et grotesk morderpar, der ikke aner, at deres eget liv er i fare.
TCM, kl. 20.00-22.00

Ondskabens øjne
*Der er en mærkelig elementær appeal i styrkeforholdet mellem hovedpersonerne i denne Oscar-bebyrdede gyser-nyklassiker fra 1990. Jodie Foster rummer både det pigeligt skrøbelige og det flinthårdt feministiske som FBI-aspiranten, der vover sig i kompagniskab med Anthony Hopkins’ indespærrede psykiater og massemorder for at indfange en anden massemorder, stadig på fri fod.
Det er spændingerne mellem Hopkins’ berømte Hannibal the Cannibal og Fosters modige lovhåndhæver, der giver filmen det skarpeste krydderi. To intelligente hjerner får den dramatiske strømføring til at knitre, og Hopkins udnytter maksimalt at være helt, helt stille, før han fra sit fængselsbur kommer med sine skærende, ildevarslende enstonige replikker.
Hans Hannibal Lecter kunne ikke spise sig mæt i menneskekød i første film og optræder nu for tredie gang i en ny Hannibal-film, Red Dragon, der er på vej hertil. Men første gang er overraskelsesmomentet slagkraftigt som aldrig siden, og Lecter fra første film er og bliver 1990’ernes filmskurk par excellence, lynende begavet og derfor ekstra forfærdende i sin totale amoralitet og sygelighed.
Filmens instruktør, Jonathan Demme, fulgte succesen op med den agtværdige Tom Hanks-film Philadelphia, men har siden ikke levet op til sit ry som en personlig, varm og original filmskaber. Skæve charme-film som Melvin og Howard og Something Wild grundlagde hans ry, men efter sine prestige-succeser har han kun udsendt to spillefilm – Toni Morrison-filmatiseringen Beloved med Oprah Winfrey og en genindspilning af komedieklassikeren Charade.
The Silence of the Lambs.
TV3+, kl. 21.00-23.10

mopi@Information.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her