Læsetid: 1 min.

Hvem har været bange i 40 år?

5. oktober 2002

Nationens tilslutning til Fællesmarkedet, nu EU, skete samme år og måned som Edward Albees (foto) ægteskabsdrama Hvem er bange for Virginia Woolf? havde premiere på Broadway i skarp konkurrence med My Fair Lady og The Sound of Music. Stykket var annonceret som The Exorcism, men fandt sit mere slående navn i form af en grafitti, som Albee noterede sig på et herretoilet. På film blev Elisabeth Taylors og Richard Burtons ægteskabelige og heftigt whiskymarinerede trakasserier pikant synonyme med Mike Nichols indspilning; Albees eget favoritpar til rollerne var Bette Davis og fløjlsstemmen James Mason.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her