Læsetid: 2 min.

Jungledyret Johnny i kamp

11. oktober 2002

Spot
Der er 28 centimeter rundt om hans overarm. Hans venstre hook kører som nålen på en symaskine. Det er ikke, fordi det hook kommer hårdt, at det gør så meget skade. Det er, fordi det bliver ved med at komme, og fordi det kommer så hurtigt. Der er 25 centimeter rundt om hans underarm.
Hans bror hedder Jimmi, han hedder selv Johnny. De hedder begge Bredahl. De siger ude i byen og på tv, at
Johnny Bredahl er den bedste danske bokser nogensinde. Han har været Europas bedste i 10 år. Nu er han også blevet verdensmester. Det er derfor, journalisterne skriver så dramatisk, når de skriver om Johnny Bredahl. Følgende er f.eks. ikke en tekst, der skal speakes ind over en erotisk film. Det er en herre ved navn Hansen, der på sportssiderne i Politiken prøver at slå lige så hårdt som Johnny B:
»De skarpe grå-grønne øjne kan skyde lyn. Munden kan vrænge nedad. Han kan være fræk som en slagterhund, men også blid og mild som en munk. Han kan udstråle ubændig macho, springe op på tovene, og som et andet jungledyr slå sig for brystet (97 centimeter, red.) og skrige sin begejstring ud over masserne efter at have kvast en modstander på kanvassen.«
Publikum på Frederiksberg rejste sig op efter Johnnys kamp mod Ediy Moya. Det var i april 2002. Moya gik i gulvet og blev liggende. Han var blevet ramt af Johnnys højre næve (23 centimeter). Publikum stod op og sang: »We are the champions.«

Selv siger Johnny, at han boksede sin bedste kamp i november 1996. Han tog til Wien og kæmpede om både EM og VM. Det gik ud over østrigeren Harald Geier. Men Johnny blev selv fældet ved den lejlighed. For urinprøven afgivet efter kampen afslørede spor af cannabis. Først sagde Johnny, at det vidste han ikke, hvad var: Cannabis, er det ikke en slags harpiks? Så kom han tanker om, at cannabis, det var jo det samme som den fede. Og svarede: Hash, det havde han da røget i sine unge dage. Og lidt senere og efter en del løgnehistorier indrømmede Bredahl, at han havde røget hash og drukket bajere med nogle venner et par ugen inden kampen i Wien.
I Ekstra Bladet skrev Steen Ankerdal en kommentar under overskriften »REN LØGN«. Ankerdal mindede om, at hash faktisk er ulovligt i mange lande. Johnny Bredahl, hvis hals i øvrigt måler 38 centimeter, sagde, at fra nu af var det slut med det søde liv og bajerne og hash.
Men i aften er jungledyret Johnny på vulkaner igen. Han er oppe mod sin egen bror Jimmi i TV2-showet Venner for livet. De skal ikke i ringen, de skal i studiet sammen med Timm Vladimir og pigebandet Shalimar. Johnny Bredahl vejer 55 kilo, og der er 16 centimeter rundt om hans håndled. Han kan godt lide at høre Metallica, inden han går i ringen.

*TV2 kl. 20.35: Venner for livet

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her