Læsetid: 2 min.

K’nyt

10. oktober 2002


Andenplads til Louisiana – måske
*Museet for Moderne Kunst Louisiana i Humlebæk nord for København blev i går tildelt en andenplads i konkurrencen om forslag til et byggeprojekt i Oslo havn. Alligevel valgte havnebestyrelsens jury at indstille projektet til myndighedernes afgørelse sammen med det vindende projekt, Fjordparken, som arkitektfirmaet Snøhetta står for. Nu er det op til bystyret i Oslo at vælge, hvem der skal udbygge Aker Brygge på Tjuvholmen. Det norske ejendomsselskab Selvaag gruppen har udviklet ideen Utsyn, hvor Louisiana skal være samarbejdspartner ved opførelsen af et kunstmuseum og en skulpturpark.
Bystyret træffer den endelige afgørelse midt i december. ritzau

David Lynch pladedebuterer
*Den amerikanske instruktør David Lynch debuterer til november med cd’en Blue Bob som den ene halvdel af duoen Jungle Obscure. Lynch håndterer guitar og percussion over for bassist og sanger John Neff, og i forbindelse med udgivelsen afholder debutanterne en koncert i Paris. Udgivelsen, der leder tankerne hen på den legendariske jeans-klædte Killer-Bob fra tv-serien Twin Peaks, indeholder to numre fra det hypnotisk smukke soundtrack til instruktørens seneste film, Mulholland Drive.

Hæder til dansk-tyrkisk film
*Spillefilmen Omfavn mig måne blev hædret med juryens specialpris på festivalen i den tyrkiske by Antalya.
Omfavn mig måne fortæller
historien om en tyrkisk landsbyfamilies konflikt mellem to kulturer, da faderen vælger at prøve lykken i Danmark i 1970’erne. Elisabeth Rygård har skrevet manuskriptet i samarbejde med den dansk-tyrkiske musiker Yüksel Isik. Bora Akkas, der spiller hovedrollen som drengen Osman, blev også hædret med en pris i Antalya. I næste uge deltager Omfavn mig måne på Cairo International Film Festival. Filmen kan stadig ses i danske biografer.ritzau

Arkitektur i Bryghus
*I morgen åbner den på forhånd roste Copenhagen X - udstilling i Christian d. IVs Bryghus i København. Pålidelige kilder hævder, at det er en usædvanlig tilgængelig udstilling om arkitektur og byudvikling. Åben onsdag-torsdag 11-17, fredag-lørdag 11-18. www.copenhagenx.dk. mam

Efterår under åben himmel
*Efterårsferien byder vanen tro på et sandt bombardement af aktiviteter, der skal forhindre landets skolebørn i at sygne hen i kedsomhed. Skov- og Naturstyrelsen har ikke mindre end 1500 idéer til aktiviteter under åben himmel i hele landet.
Man kan opfriske sin viden om stjernestøv på vandring i Raabjerg Mile, ordne et nedlagt rådyr ved Kolding eller tage på mørketur i Ulkerup Skov ved Odsherred. www.skovognatur.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her