Læsetid: 2 min.

K'NYT

9. oktober 2002


Kandidater til ny filmpris
*Susanne Biers Elsker dig for evigt er sammen med Jesper W. Nielsens Okay indstillet til den første uddeling af Nordisk Råds Filmpris, der finder sted i Helsinki 29. oktober. De danske kandidater får skarp konkurrence fra bl.a. svenske Lukas Moodyssons roste Lilja 4-Ever, The Sea af islandske Baltasar Kormákur, instruktøren af sidste års hit 101 Reykjavík, og finske Aki Kaurismäkis The Man Without A Past, som kan ses i danske biografer fra fredag 18 oktober.
Fem lokale juryer har udvalgt hver to kandidater til prisen, der ledsages af en check på 350.000 kr. til deling mellem instruktør, manusforfatter og producer. De nominerede film har alle haft premiere i hjemlandet mellem 30. september 2001 og 30. september 2002.

Vinder af DR Byens Segment 2
*En dommerkomité nedsat af DR har udpeget det danske arkitektfirma Dissing + Weitling a/s til at tegne tredje etape af DR Byens Segment 2 i Ørestaden. Segment 2 udgør ca. 30.000 kvm., der foruden nyheder og sport for både tv, radio og web, også skal huse DR Arkiv & Research Center, Københavns Radio og DR Produktion.
»Forslaget er karakteristisk ved, at det åbner sig mod byrummet – det giver DR Segment 2 et ansigt mod byen og signalerer med udformningen og organiseringen af den indre rumlighed et multimediehus i konstant bevægelse,« hedder det blandt andet i dommerkomiteens begrundelse.

Værst og bedst i Århus
*Der er bogfest i Århus i disse uger, og på mandag læser Søren Ulrik Thomsen op af sin aktuelle digtsamling Det værste og det bedste på scenen i Tivoli Frihedens teatersal kl. 19.30. Samme sted kan man 16. oktober opleve Jan Sonnergaard og Helle Helle. Billetter á 60 kr. kan købes i alle århusianske Bog & idé forretninger. Overskuddet fra bogfesten går til Børneprojekt Danmark.

Pæne piger & perverse mænd
*Københavns Universitet har i de kommende dage besøg af den amerikanske litterat og kulturanalytiker, Juliet Flower MacCannell, professor ved University of California. MacCannell har senest udgivet bogen, The Hysteric’s Guide to a Future Female Subject (2000), hvor hun med inspiration fra den franske psykoanalytiker, Jacques Lacan, analyserer en række filmiske og litterære værker fra Kleist til Hitchcock.
I eftermiddag kl. 16 på KUA, lokale 10.2.61, vil MacCannell gennem en analyse af Hitchcocks Shadow of Doubt indkredse alliancen mellem pæne familiepiger og perverse mænd. Og fredag kl. 13 vil professoren se på forholdet mellem John Lee-Thompsons film noir-klassiker Cape Fear fra 1962 og Martin Scorseses remake fra 1991. Denne dag foregår det i lokale 8.1.13, og der loves kaffe og småkager i pausen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her