Læsetid: 2 min.

K'NYT

3. oktober 2002


Protester mod Kiarostami-forbud
*Det amerikanske indrejseforbud, der har ramt den verdensberømte iranske instruktør
Abbas Kiarostami, vækker nu prostester. Den generelt upolitiske Kiarostami skulle have deltaget med sin nye film Ten i New York Film Festival, men er blevet nægtet visa. Nu er den finske instruktør Aki Kaurismäki, der deltager i New York-festivalen med sin Cannesbelønnede Manden uden fortid, udeblevet fra festivalen i protest. Desuden udtaler den tidligere franske kulturminister Jack Lang, at situationen viser »en intellektuel
isolationisme og en uvidenhed, der grænser til foragt for andre kulturer.« Også festivallederen, Richard Pena, beklager de negative signaler hans land dermed sender ud til hele den muslimske verden (»og til alle andre«, som han siger).pim

Bibliotheca Alexandrina indvies
*Efter aflysningen af den officielle indvielse på verdensbiblioteket Bibliotheca Alexandrina i foråret er det nu ganske vist, at biblioteket officielt indvies ved en storstilet international åbningshøjtidelighed 16.-18.
oktober med deltagelse af trompetisten Palle Mikkelborg og harpenist Helen Davies. Mikkelborg har til lejligheden komponeret værket, To Read is to
Dream. Foruden opførelsen af To Read is to Dream bliver Danmarks officielle gave til biblioteket et såkaldt interaktivt H.C. Andersen-rum, hvor man blandt andet vil kunne finde Andersen-værker i arabisk nyoversættelse.

Ung Bowie på auktion
*Et bånd med teenage-bandet, The Kon-rads, optaget i sommeren 1963, bliver i dag sat til salg på Christie’s auktion i London. Bandets forsanger var en skoledreng ved navn David Jones, og salget forventes at indbringe op mod en halv million kr. Jones har siden skiftet efternavn til Bowie.

Vizki i vigør på The Lab
*Udgivelsesaktuelle Morti Vizki (Rejsebog) og debutant Kristian Leth (Land) er blandt de digterstemmer, man kan høre ved Poesiselskabet Øverste
Kirurgiskes oktoberoplæsning. Arrangement finder vanen tro sted på The Lab, Vesterbrogade 107B i aften kl 20. Programmet i øvrigt: Catharina Grippenberg, Bente Flinker, Jens Blendstrup, og Thomas Krogsbøl.

Gal kvinde i Den Anden Opera
*Miki Alone – 7 sange for en gal kvinde er titlen på et nyt stykke musikdramatik, som den 26. oktober har premiere på Den Anden Opera. Komponisten Peter Bruun og forfatteren Ursula Andkjær Olsen har skabt det kammermusikalske værk i tæt samarbejde med instruktør Ditte Maria Bjerg og ensemblet
FIGURA. Sangerinden Helene Gjerris lægger krop og stemme til kvinden Miki, som forsøger den vanskelige balancekunst mellem egne længsler og andres krav.
www.denandenopera.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her