Læsetid: 2 min.

K'NYT

22. oktober 2002


Iransk instruktør afvist – igen
*Bahman Ghobadi, instruktøren af filmen De berusede hestes tid, er blevet nægtet indrejse i USA, hvor han skulle have modtaget en pris på Chicago Film Festival for sin nye film, The Songs of My Motherland. Ghobadi, som har ventet fire måneder på sit visum, har takket nej til filmprisen i protest. Det er anden gang på en måned, at en iransk filminstruktør rammes af USA’s skærpede visum-regler. Sidst gik det ud over Abbas Kirostami.

Gennembruddets organer
*Under overskriften »Politiske og Illustrerede Tidender« vil lektor ved Institut for Litteraturvidenskab, Martin Zerlang, i aften fortælle om avis- og bladkulturen under det Moderne Gennembrud. Foredraget vil både belyse den politisk funderede presse og de illustrerede tidsskrifter, med Illustreret Familiejournal i spidsen, der sørgede for, at en voksende læserskare kunne få sat billeder på verden. Møderum Blixen i Den Sorte Diamant kl. 20, entré 50 kr.

Odysséen som højtlæsning
*Statens Museum for Kunst vil de kommende seks uger lægge scene til højtlæsning af Odysséens 24 sange. En række skuespillere præsenterer en sang om dagen fra tirsdag til fredag kl. 16, og seks danske komponister leverer nye elektroniske kompositioner til hver af de seks uger. Joen Bille lægger ud i eftermiddag med fortællingen om Ithaka, hvor forkertheden hersker. Fuzzy leverer musikken. Oplæsningerne er gratis, når entreen til museet er betalt.

Dans i rotation
*Teaterhuset i Odense præsenterer i aften kl. 20 ensemblet Public Eye med den forunderlige danseperformance Body Expired, skabt af den anerkendte venezuelanske koreograf Sara Gebran. Aftenens program byder desuden på Adeleide Bentzons humoristiske og absurde kabaret Bound to Fail med musik af Bjørn Svin.
De to forestillinger er en del af danseteater-turneen, »Danserotation« som indtil den 8. november kan opleves i en række byer over hele landet. Heri indgår også Thomas Eisenhardts forestilling Danmark med musik af Peter Bastian og scenografi af Bjørn Nørgaard. Hjemmesiden www.danserotation.dk oplyser om turneplan og billetreservation.

Kunsten får ny faglig forening
*»Unge Kunstnere og Kunstformidlere« (UKK) er en nystartet faglig forening, der vil arbejde for at forbedre vilkårene for samtidskunsten. Medlemmerne er alle udøvende kunstnere og formidlere, som har været færdiguddannet i maksimalt 15 år, hvilket skal sikre en løbende udskiftning. Hensigten er at skabe et forum for en dynamisk og bred kunstdebat, som reaktion mod »lukkede og udemokratiske forretningsgange i det danske kunsthieraki«, som det blandt andet lyder i foreningens program.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu