Læsetid: 2 min.

K'NYT

19. oktober 2002


Musikalsk kortlægning
*»MAPS Part 2 – København« er navnet på et dansk-japansk-australsk musikprojekt, som i dagene 23.-26. oktober indtager Musikvidenskabeligt Institut i Klerkegade. MAPS er blevet til på initiativ af komponisterne
Juliana Hodkinson (UK/Dk) og David Young (Aus), ud fra et ønske om at nytænke rammerne for afholdelse af koncerter. Med udgangspunkt i militærkort, filmprojektioner og aftegninger af kystlinjer har de to komponister skabt en ny form for nodepartiturer, der samtidig fungerer som visuel udsmykning af de gamle rum. Forestillingen er bygget op som en vandring, hvor man blandt andre vil støde på pianisten Katrine Gislinge, tai-chi-slagtøjspilleren Henrik Larsen, den japanske kvarttonevirtuos og violinist Yasutaka Hemmi, samt et hold kokke og køkkenperformere! MAPS blev første gang afholdt i 2000 i Melbourne, Australien.
Forestillingen kan opleves ons-fredag kl. 20 og lørdag kl. 17 i Klerkegade 2. Billetter koster 150 kr. på Billetnet.

Arkitekturforedrag
*Kunstakademiets Arkitektskoles offentlige forelæsningsrække er i år en stjernespækket liste, torsdag 24. oktober kl.17 fortæller Caroline Bos fra Holland om sin tegnestue UN Studio / Van Berkel & Bos. Herefter følger Dominique Perrault, Carme Pigem, og Anette Gigon. Datoer og tid kan fås på Arkitektskolen, inst. 1, tel. 3268 6302.
mam

Landsdækkende kulturmøde
*Kl. 1 minut i 12 lørdag den 26. oktober vil en lang række museer, gallerier og udstillingssteder over hele landet danne ramme for møder mellem danske kunstnere og kunstnere med anden etnisk baggrund. Den kreative dialog vil komme til udtryk gennem performance, oplæsning, udstillinger og musik. Arrangementet er blevet til på initiativ fra Dansk Flygtningehjælp, og man kan se det omfattende program på www.flygtning.dk

Europas kulturarv
*I Skulpturgaden På Statens Museum for Kunst kan man året ud opleve et kig ind i 25 europæiske nationalgallerier. Hvert af de 15 EU-lande og 10 ansøgerlande er repræsenteret med en videofilm, som formidler turistens vej gennem de nationale samlinger, og i museets bibliotek kan man fordybe sig yderligere i bøger og tidsskrifter fra de medvirkende gallerier. Med projektet ønsker Statens Museum at debattere nationalgalleriernes fremtidige rolle i et fælles Europa.

Rummeligt tidsskrift
*Tidskriftet RUM, der handler om alt muligt med rum, og som både kommer på svensk og dansk, bliver bedre for hvert nummer. I det nyeste kan man læse bl.a. Eric Andersens tekst om parcelhuskulturen, om Love Hotels i Japan, om norske stavkirker, og om Dokumenta 11. Foruden en række kvalificerede kritiske anmeldelser af arkitektur og design. mam

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her