Læsetid: 2 min.

K’nyt

17. oktober 2002


Snigskyttefilm udsættes
*Efter at en snigskytte de seneste uger har hærget området omkring den amerikanske hovedstad, har filmselskabet 20th Century Fox besluttet at udsætte premieren på en ny thriller af Joel Schumacher, fordi den har vist sig at være lige lovlig aktuel. I filmen Phone Booth spiller Kiefer Sutherland en snigskytte, der dræber tilfældige forbipasserende på gaden.
En anden film, der også må siges at være aktuel i den forbindelse, havde sidste weekend premiere i amerikanske biografer. Bowling for Columbine er en kontroversiel dokumentarfilm af Michael Moore om våbenkulturen i USA, og den er blevet mødt med voldsom modstand fra den amerikanske våben-lobby, ligesom distributøren United Artists har modtaget trusler om »gengældelse«.

Køb kunst over nettet
*Kunstneren Leif Sylvester Petersen er en af idemændene bag en ny kunstportal på internettet. yellowbase.dk fungerer som en kunstauktionsbase for køb og salg af moderne kunst fra ind- og udland. Auktionen åbner tirsdag den 22. oktober kl. 14 med værker af blandt andre Asger Jorn, Jens Birkemose, Lise Malinowsky, Peter Brandes og Robert Jacobsen.

Schlagersang på Arbejdermuseet
*Arbejdermuseet i København har taget konsekvensen af den overvældende tilstrømning til Kulturnattens teater- og musikforestilling Mor er den bedste i verden – Giro 413, en ønskekoncert. På søndag kl. 15 gentages successen, hvor publikum kan synge med på schlagere fra »Hvide måge« til »Pepita fra Mallorca«. Billetter kan købes i Arbejdermuseets billetsalg til 75 kr.

Ny film om Rembrandt-tyveri
*På mandag starter optagelserne til en ny dansk spillefilm om danmarkshistoriens største kunsttyveri, hvor to malerier af Bellini og Rembrandt forsvandt fra Nivaagaard Malerisamling ved højlys dag. Filmen Rembrandt har navne som Lars Brygmann og Søren Pilmark på rollelisten og skal instrueres af spillefilmdebutanten Jannik Johansen.
»Når man læser de første artikler, bliver det beskrevet som et virkelig ’big time’ røveri udført af professionelle og skruppelløse kriminelle. Først efter et stykke tid finder man ud af, at de bare er nogle amatøragtige klaphatte«, siger instruktøren til Ritzau. Han understreger dog, at filmen er ren fiktion, som blot er inspireret af den virkelige hændelse.

Fra westernhelt til terrorist
*Jesse James. Last Rebel of the Civil War er titlen på en ny anmelderrost biografi, der godt og grundigt slår hul på myten om den lovløse westernhelt. Ifølge forfatteren T.J. Stiles var Jesse James en politisk terrorist, der kæmpede for et uafhængigt Syden, og han sættes desuden i forbindelse med grundlæggelsen af Ku Klux Klan.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her