Læsetid: 3 min.

Kulturnatguide

11. oktober 2002


(2. sektion)

Litteratur
*Den Frie Udstillingsbygning på Oslo Plads afholder oplæsning kl. 20 med Lars Frost, Katrine Marie Guldager, Claus Handberg Christensen, Lone Hørslev Rasmussen, Janus Kodal, og Nicolaj Stochholm.

*Forfatterforeningen Samtidig vil Ida Jessen, Jokum Rohde og Christina Englund m.fl. læse op i Dansk Forfatterforenings lokaler, Strandgade 6, st., Erik Skyum-Nielsen er toastmaster.

*KVINFO inviterer til en aften i femi-krimiens tegn i bilioteket på Christians Brygge 3, fra kl. 18. Bo Tao Michaëlis, litteraturkritiker, og Karen Klitgaard Poulsen, medieforsker, vil sammen med forfatterne Mette Winge og Helene Tursten sætte fokus på den særlige genre, der de senere år er boomet i Norden.

*For børn over 7 år og forældre vil tegneren, forfatteren og musikeren, Carl Quist Møller fortælle gode løgnehistorier i Glyptoteket kl. 18.30-19.00. Og kl. 21.30 læser Thomas Winding højt i Børnenes Boghandel på Købmagergade.

*Statens Museum for Kunst har hver time fra kl. 19 oplæsning ved Otto Steen Due af hans nyoversættelse af Homers Odysseen.

Film
*Theodor Christensens Plads på Holmen viser mellem kl. 18 og 23 et udvalg af afgangsfilm fra de sidste 30 år med oplæg fra instruktører, skuespillere, fotografer, forfattere og lærere.

*Sub-cinema – film under vandet er en undersøisk visuel oplevelse, skabt af Dror Kasinsky og Anders Christiansen. Filmen projiceres på en plade 20 centimeter under vandoverfladen. Asiatisk Plads ved Udenrigsministeriet kl. 20-24.

Dans
*Nikolaj Udstillingsbygning byder kl. 19.30 og 21.30 på en performance af tre mandlige, tyrkiske mavedansere, Fatma Souad, Sabuha Salaam og Cihangir. De åbner video- og filmkunstneren Kutlug Atamans udstilling Long Streams.

*Club Oriental, Nørre Allé 7. Tværkulturel aften under overskriften Sufi meets Flamenco. Her forenes den spanske flamencotradition med mellemøstlige rytmer, inspireret af hoffet i Cordoba omkring år 1000, hvor arabere, jøder, sigøjnere og kristne forenede deres kreative udtryk. Kl. 21, entré 80 kr.

*Færøsk I Vesterbrogade 17 A kan man i aftenens løb ud over cabaret, kor, kunstudstilling og kingosang opleve den facinerende færøske kædedans akkompagneret af traditionelle kvad.

Musik
*Fuzzy Kl. 20 og 21 vil komponisten fortælle om de 52, der året igennem dagligt har kunnet høres i Diamanten, Søren Kierkegaards Plads.

*Tura ya moya Åndernes land er en dansk-tysk-canadisk gruppe, der bl.a. tæller danske Marilyn Mazur og tyske N.U. Unruh fra Einstürzende Neubauten. Fra kl. 18 forvandler de Carls Bastion på Refshalevej til en totaloplevelse af musik, video-, lys- og diasprojektioner.

*Bach Hver time fra kl. 18 inviterer Garnisons Kirke på en rejse i Bachs univers. Sverre Larsen og Bjørn Rasmussen opfører komponistens Engelske suiter og Triosonater, mens DR-programmedarbejder, Esben Tange, fortæller om forskellige syn på Bach gennem tiderne.

*Kor På Glyptoteket kl. 21 og 22 vil koret Musica Ficta under ledelse af Bo Holten opføre stykker fra Mogens Pedersøns madrigalbog fra 1608 og værker af den danske komponist, Berhard Lewkovitch.

*Kammermusik Trio Ondine (Erik Heide, Jonathan Slaato og Martin Qvist Hansen) spiller kammermusik i Musikhistorisk Museum kl. 20.

*Brorsons Kirke på Nørrebro holder åben fra kl. 19 med ChurChill special. DJ’s Kursus, Mikkas, Schack m.fl har skabt et program af dæmpet electronica, og der vil desuden være mulighed for at høre pladeaktuelle Sofus Forsberg sammen med Henriette Sennenvaldt fra Århus-orkestret Under Byen.

Kunst
*Charlottenborg holder åbent med to aktuelle udstillinger. Parfyme af Ebbe Dam Meinild og Pelle Brage er en kombineret udendørs café, udstilling, scene og biograf, hvor man kan opleve livemusik og kortfilm. Bosch og Fjord har inviteret kokken Nikolaj Kirk til at lave mad i deres kunstprojekt, Restaurant.

n*The Lab Vesterbrogade 107 B, har kl. 18 fernisering på en værkstedsudstilling med en række af LAB’s kunstnere. Video, elektroniske sensorer, lys- og vandkunst, lyd og foto indgår i de forskelligartede værker. Fra midnat er der musik ved DJ Quickstep og DJ Eran.

*Bing & Grøndahl i Valby danner ramme om Porcelænsnatten, hvor over 100 medvirkende i samarbejde med performancekunstner, Helle Fuglsang, vil give skåret og ituslået porcelæn nyt liv. Valby Langgade 95, kl. 18-24.

Teater
*OPKALD! Hver time fra kl. 19 - 01 opfører teatergruppen Virus forestillingen OPKALD! på Boldhusteatret i Admiralgade 26. OPKALD! er et absurd stykke om det »at vente«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her