Læsetid: 1 min.

Særstatus for amerikanske soldater

7. oktober 2002

USA vil ikke have amerikanske soldater stillet for den kommende Internationale Straffedomstol i Haag. Og EU har bøjet sig for kravet. Men det er umiddelbart tvivlsomt, om USA’s fremgangsmåde er lovlig, siger folkeretseksperten Frederik Harhoff. Domstolens statut blev vedtaget af 120 lande i 1998. Den siger, at et land skal anholde og overføre personer på domstolens anmodning. USA påberåber sig artikel 98, som gør en undtagelse, hvis det er i strid med internationale aftaler. Spørgsmålet er, om man har lov til, som USA, at lave aftaler efterfølgende for at hindre udlevering.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu